Megbízható Munkaadó a METRO

2022. május 24.

A win-win foglalkoztatás a cél

A METRO Kereskedelmi Kft. is a Megbízható Munkaadó 2022/2023 címmel kitüntetett vállalatok között szerepel! A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésének keretében a kamara 22 tagvállalata vehette át a „Megbízható Munkaadó 2022/23“elismerő címet. A díjjal olyan vállalatokat jutalmaznak, amelyek példaértékű és megbízható módon gondoskodnak munkatársaik munka- es életkörülményeiről.

A kitüntető okleveleket Sávos András a DUIHK elnöke és Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszter adták át. A 2017-ben életre hívott kezdeményezés célja, hogy felhívja a cégek figyelmét a jó munkahelyi feltételek fontosságára, munkavállaló-barát környezet megteremtésére ösztönözze a vállalatokat, és egyben erősítse a kitüntetett cégek munkaerőpiaci pozícióját jelenlegi és leendő munkavállalók számára.

A Megbízható Munkaadó cím kézzelfogható eredménye employer branding törekvéseinknek. – fogalmazott a díjat átvevő Kaszás Helga, a magyarországi METRO áruházlánc HR igazgatója – Hiszünk benne, hogy vállalatot csak elégedett, motivált munkavállalók vihetnek sikerre, akik tudják, hogy az egyéni boldogulásuk a munkaadó érdeke is. A METRO átlátható pályaívet, bérezést, valamint cafeteria- és bónuszrendszert kínál, a munkaidő és a feladatkör kialakítása pedig alkalmazkodik az egyéni élethelyzetekhez. Felkészülünk a nehéz helyzetekre is: minden egyes munkavállalónkra baleset- és életbiztosítást kötünk, ami kiterjed a covid-fertőzésre is. Célunk, hogy az eddig elért eredményeket hosszú távon fenntartsuk, és a win-win foglalkoztatás további feltételeit megteremtsük.  – fejtette ki a humánerőforrás igazgató. 

Az idei díjazottakat a DUIHK éves taggyűlésén jelentették be. A kitüntető cím odaítélése pályázati úton történik, melynek során a résztvevő cégeknek egy részletes kritériumrendszer alapján kell ismertetniük gyakorlati megoldásait, vállalati irányelveit, úgymint javadalmazás, szociális-jóléti juttatások, egészség és munkakörülmények, képzés és továbbképzés, fejlődési és karrierlehetőségek.

A szakmai zsűri értékelése alapján idén 22 vállalat bemutatott anyagát bírálták el pozitívan, ezzel a következő két évben ők viselhetik a megtisztelő „Megbízható Munkaadó” címet. Nem véletlen, hogy a díj mindig csupán két évre szól, hiszen a cél az, hogy a vállalatok a fenntartható fejlődésre és a folyamatos törődésre legyenek ösztönözve a munkavállalók érdekében.

 

A METRO Kereskedelmi Kft.-ről:

A METRO Kereskedelmi Kft. 1993 óta működik Magyarországon, elsőként lépett be a nemzetközi kereskedelmi vállalatok közül a magyar piacra. Jelenleg 13 áruházzal áll profi vevői szolgálatára az ország számos pontján teljes körű megoldásokat kínálva a kereskedelmi és gasztronómia tevékenységekhez. A METRO Kereskedelmi Kft. Magyarországon több mint 2000 főt foglalkoztat, bruttó árbevétele a 2019/2020-as pénzügyi évben 197 mrd Ft volt. Anyacége, a METRO AG egy vezető nemzetközi nagykereskedelmi vállalat, melynek specialitása a szállodák, éttermek és vendáglátóegységek (HoReCa), valamint az önálló kereskedők igényeinek kiszolgálása. A Társaság 30 országban működik, világszerte több, mint 95 ezer főt foglalkoztat. A 2020/21-es pénzügyi évben a METRO 24,8 milliárd eurós árbevételt realizált.

 

Sajtókapcsolat és interjúszervezés:

Slániczné Molnár Ildikó

marketingkommunikációs vezető

ildiko.molnar@metro.co.hu

+36-70-377-9043

 

A Német-Magyar Kereskedelmi Kamara közleménye:

https://www.ahkungarn.hu/hu/megbizhato-munkaado-2022-23

TANÚSÍTVÁNYOK