Expressz vásárlás az ország összes METRO üzletében

Budapest, 2022. február 23. 

Már mind a 13 hazai METRO áruházban bevezették az Expressz Kasszákat, melyek akár másodpercekre rövidíthetik a professzionális vevők pénztárnál töltött idejét. Azokban az áruházakban, ahol már korábban bevezették a rendszert, havonta átlagosan közel 9 000 db számla kezelése történik a speciális kasszákon keresztül, és a szolgáltatás népszerűsége folyamatosan nő.

Az első Expressz Kasszákat 2020 decemberében vezette be a nagykereskedelmi vállalat a budaörsi, ferencvárosi és kelet-pesti METRO üzletekben, majd a teszthónapok alatt elért sikerek után az újítást fokozatosan megvalósították a többi áruházban is. Mára az összes METRO áruházban elérhetővé vált ez a korszerű szolgáltatás, leegyszerűsítve a vendéglátásban és kereskedelemben dolgozók beszerzését. Az Expressz Kasszák egy padlóba épített mérleg segítségével grammnyi pontossággal képesek mérni az akár 430 kg áruval megpakolt profi bevásárlókosár tartalmának súlyát. A kereskedők, éttermek, szállodák által vásárolt nagy mennyiségű árut így nem szükséges a pénztárszalagokra kipakolni, elegendő azt a bevásárló kocsival együtt a mérlegre tolni.

Azokban az áruházakban, ahol a speciális kasszákat már több hónapja használják, havonta átlagosan már közel 9 000 db számla kezelése történik az Expressz Kasszákon keresztül, és a szolgáltatás népszerűsége folyamatosan nő.

„Szeretnénk minél több formában hozzájárulni a professzionális vásárlóink hatékonyságának növeléséhez. Az Expressz Kasszák nagy mértékben felgyorsítják és leegyszerűsítik a hagyományos beszerzés folyamatait. A vásárók az erre a célra kapott szkennerrel vagy a mobiltelefonjaikra letöltött alkalmazással már a kosárba tételkor beolvashatják az termékek vonalkódját, fizetéskor pedig a pénztárgép egy súlyméréssel és egy QR-kód segítségével nagyjából 5 másodperc alatt validálja a bevásárlókocsi tartalmát” - mondta Tóth-Korom Péter, a METRO áruházi operációs vezetője.

 

A METRO Kereskedelmi Kft.-ről:

A METRO Kereskedelmi Kft. 1993 óta működik Magyarországon, elsőként lépett be a nemzetközi kereskedelmi vállalatok közül a magyar piacra. Jelenleg 13 áruházzal áll profi vevői szolgálatára az ország számos pontján teljes körű megoldásokat kínálva a kereskedelmi és gasztronómia tevékenységekhez. A METRO Kereskedelmi Kft. Magyarországon több mint 2000 főt foglalkoztat, bruttó árbevétele a 2019/2020-as pénzügyi évben 197 mrd Ft volt. Anyacége, a METRO AG egy vezető nemzetközi nagykereskedelmi vállalat, melynek specialitása a szállodák, éttermek és vendáglátóegységek (HoReCa), valamint az önálló kereskedők igényeinek kiszolgálása. A Társaság 30 országban működik, világszerte több mint 95 ezer főt foglalkoztat. A 2020/21-es pénzügyi évben a METRO 24,8 milliárd eurós árbevételt realizált.

 

További információk, kapcsolat:

Slániczné Molnár Ildikó

marketingkommunikációs vezető

ildiko.molnar@metro.co.hu

+36-70-377-9043