Január végén Pohner Ádám képviseli hazánkat a Bocuse d'Oron

 

Január 29-én kezdődik a Bocuse d’Or európai döntője a franciaországi Lyonban, ahol Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje képviseli majd hazánkat. A mezőny legfiatalabb indulója húsz versenytársával mérte össze tudását a torinói Európa Válogatón, ahonnan csupán tíz versenyző mehetett tovább a január végi döntőre.  Ádám már több mint fél éve készül a megmérettetésre, amelyben a Bocuse d’Or hivatalos együttműködő szakmai partnereként a METRO látja el alapanyagokkal.

 

A lyoni Bocuse d’Or döntőn Pohner Ádám és csapata képviseli majd Magyarországot. A torinói előválogatót követően a versenyre kijutott csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke lesz, commisként pedig az előválogatóhoz hasonlóan Csillag Richárd (Kistücsök) nyújt majd támogatást, coachként Segal Viktor működik közre.

Az idei versenytéma a ’70-es évek francia konyhájának zászlóshajójaként ismert chartreuse, amely zöldségalapokra épülő fogás, amit hússal, vadakkal vagy tengergyümölcseivel lehet kiegészíteni. Csúcsgasztronómiai szintre azonban a zöldségek dekorációjával, azok rétegezésével és összhangjával emelhető ez az étel.

A döntő előtt a versenyzők a zöldségeket a METRO erre felállított piacáról szerzik majd be, és a fogás felét az innen választott hozzávalóknak kell kitennie. A téma egyébként Joël Robuchon séfnek állít emléket, aki ez idáig a legtöbb, szám szerint 31 Michelin-csillagot szerzett és tartott meg élete során, valamint ő modernizálta ezt a fogást megtartva annak klasszikus eredetét.

További ajánlataink
NE MARADJ LE AKTUÁLIS AJÁNLATAINKRÓL!
Regisztrálj hírlevelünkre
Ismerd meg a legfrissebb ajánlatainkat.   
Hírlevél feliratkozás
VÁSÁROLNI SZERETNÉL?
IGÉNYELJ METRO KÁRTYÁT
Ha még nem vagy METRO vásárló, tudd meg, hogyan csatlakozhatsz hozzánk.  
Kártyaigénylés