Jótanácsok, amelyekkel vállalkozása könnyebben átvészelheti ezt a kihívásokkal teli időszakot.

 

 

Kedves Vásárlóink!

 

A kereskedelemben dolgozók és a vásárlóik sajnos jobban ki vannak téve a koronavírus fertőzés kockázatának. Segítségül összegyűjtöttük a külföldi és a magyar piac legjobb gyakorlatait, hogy vállalkozásának könnyebb legyen átvészelni ezt a kihívásokkal teli időszakot.

 

 

Vigyázzon munkatársaira!

Figyeljen arra, hogy üzletét folyamatosan fertőtlenítse. Munkatársait, ha teheti lással el a szükséges védőeszközökkel (maszk, kesztyű). Ha lehet, rendszeresen szellőztesse az üzlethelyiséget!

 

A termékek kezelése

Ügyeljen arra, hogy a termékek csomagolására, rakodására használt eszközöket a lehető leggyakrabban fertőtlenítsék.

 

Csomagolja előre a csomagolás nélküli termékeket!

Helyezzen ki csipeszeket, kesztyűket a pékárukhoz és zöldségekhez, csomagolás nélküli termékekhez. Ha lehet, a csomagolás nélküli pékárut és zöldség-gyümölcsöt is lássa el csomagolással. 

 

Speciális nyitvatartási szabályok

A hatóságok a vírus terjedésének megakadályozásra, az időseket védve a 9.00 és 12.00 óra közötti időszakot jelölték ki a 65 év felettiek biztonságos vásárlására. Ebben az időszakban az üzletben a munkatársakon kívül nem tartózkodhat 65 évnél fiatalabb vásárló, és ennek a szabálynak a betartásáról a kereskedő kötelessége gondoskodni. Helyezzen el tájékoztató táblát a bejáratnál!

 

Figyelje az árak változását!

A termékek ára és a beszerzési lehetőségek gyakrabban változnak. Figyeljen arra, hogy az üzletben a beszerzési áraknak megfelelő árakon értékesítse a termékeit.

 

Bővítse a termékkínálatát!

A hatóságok a vírus terjedésének megakadályozása miatt korlátozzák az üzletek nyitvatartását, és sok üzlet csak 15.00 óráig tarthat nyitva. A rövidebb nyitvatartás miatt bővítse áruválasztékát, hogy több vevőt vonzzon üzletébe! Ha például műszaki cikk üzlete van, bővítse kínálatát apróbb műszaki cikkekkel, amelyek egy háztartásban szükségesek lehetnek (pl.: elemek, izzók stb). 

 

Kiszállítás

Tegye lehetővé a vásárlói számára a kiszállítás lehetőségét. A vevői szívesebben vásárolnak otthonukból, hogy csökkentsék a megbetegedés kockázatát. A kiszállításnak lehet egészen egyszerű formája, amikor az üzlet telefonszámán vagy e-mail címén keresztül fogadhatja a vásárlói megrendeléseit. Ha lehetőségei engedik, indítson webshopot, ahol teljes kínálatát is elérhetővé teheti vásárlói számára.

 

Sorban állás

Ahol az üzletében előfordulhat a sorban állás, segítse vevőinek a megfelelő, legalább 1,5 méteres távolságot tartani másoktól pl.: padlómatricákkal.

 

Frissítse honlapját és a Facebook oldalát

Tájékoztassa folyamatosan a vásárlóit az üzletével kapcsolatos változásokról (árukészlet, nyitvatartás stb.) a honlapján és a Facebook oldalán keresztül.

 

További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.
Katalógusok
Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ismerje meg a legfrissebb ajánlatainkat.
Hírlevél feliratkozás