Összegyűjtöttünk néhány intézkedést, amelyek biztosítják az étterem működését a koronavírus idején.

Összegyűjtöttünk néhány intézkedést, amelyek biztosítják az étterem működését a koronavírus idején.
 1. Forgalom – de mindenekelőtt a bruttó profit
  Az értékesítés visszaesése sok régióban drámai módon érezhető. Ilyen helyzetben nehéz növelni a forgalmat – de van valami, aminek változtatása most még fontosabb: Csökkentse a kínálatot a magas árrésű termékekre. A bevételt érdemes most a működési költségekre fordítani. Az étlapok szinte mindig különféle árakat tartalmaznak, amelyek eltérő bruttó nyereséget generálnak. Kerülje az alacsonyabb árrésű ételeket és koncentráljon inkább a magas profitú termékekre, jó minőségű burgerekre, hús és hal ételekre. Emlékeztetőül: valószínűleg 3 adag alacsonyabb árrésű terméket kell eladnia, hogy hasonló eredményt érjen el, mint 1 adag magasabb árrésűvel.

 2. Csökkentse az árukínálatot
  Inkább magas minőségű termékekkel dolgozzon. Ne halmozzon fel sokféle terméket, mivel a vendégfrekvencia nem kiszámítható és egyáltalán nem is stabil. Próbáljon inkább friss termékeket beszerezni. A vendégek, akik ma látogatnak el Önhöz, értékelik a változó kínálatot és a minőségi ajánlatot. A vendégek általában hajlandóak magasabb árat fizetni az ételekért, amelyek korlátozott ideig állnak rendelkezésre.

 3. Készüljön új ajánlatokkal
  Jelen helyzetben valószínűleg kevés vendég fog éttermekbe járni. Számos irodaházak kiürül és otthoni munkavégzésre állnak át, ezért fontos vendégeket veszíthet. Változtasson ajánlataink annak érdekében, hogy továbbra is ki tudja szolgálni vendégeit még akkor is, ha ők nem mennek be Önhöz. Továbbra is lesznek olyan vállalatok, amelyek nem fognak otthoni munkavégzésre átállni, így szükség lehet Önre. Készítsen büfé, valamint házhozszállításos ajánlatokat egyaránt. Sőt, az otthon maradók körében nőni fog az igény az egészséges, jobb minőségű termékek/ételek iránt. A vendégei szűkebb körben ugyan, de továbbra is ünnepelni fogják születésnapjukat, valamint az esküvőjüket is megtartják. Rájuk összpontosítani mindenképp meg fog térülni.

 4. Csökkentse a személyi költségeket
  Ebben a helyzetben egyértelműen érdemes a szabadságokat kivenni és a túlórákat lecsúszni. Munkatársaival folyamatosan egyeztessen a jelen helyzet gördülékeny megoldása érdekében. Fizetés nélküli szabadságot is kínálhat alkalmazottainak, ha a vírus miatt kivételes családi körülményekkel kell foglalkozniuk.

 5. Rövidebb nyitva tartás
  Nem tudja biztosítani az állandó munkát az alkalmazottainak? Akkor megoldást jelent a rövidebb nyitva tartás. Érdemes úgy szervezni a nyitva tartást, valamint alkalmazottai munkaidejét, hogy ezáltal megteremtsen egy egyensúlyt.

 6. Készítsen költségvetési tervet
  Ezáltal egyben tekintheti át a bevételeit és kiadásait. A költségvetési terv nem csak a pénzügyei kontrollálásában segít. Ennek segítségével kiszámíthatja azt is, előreláthatólag mennyi ideig tart a veszteséges időszak és mekkora külső finanszírozásra lesz szükség. Például ezek a tervezett adatok bármilyen kölcsön igénylésének is előfeltételei. Jövedelmeit alapos megfontolás után ossza be a megfelelő helyekre. Az adózás előtti eredmény kiszámításakor vegye figyelembe a különféle magán jellegű kifizetéseket is.

 7. Függessze fel a visszafizetéseket
  Amennyiben havi rendszerességű hitelterhei vannak, érdemes bankjával mielőbb egyeztetni a visszafizetések felfüggesztéséről. A visszafizetés felfüggesztése azt jelenti, hogy a megbeszélt időtartamra nem kell a havi törlesztőrészleteket fizetnie, azonban a kamatokat továbbra is fizetni kell majd. Ezáltal azonban a futamidő a felfüggesztett időtartammal meg fog hosszabbodni. Mivel bankja ennek eredményeképp nem veszít pénzt, valószínűleg könnyen segíteni fognak Önnek.

 8. Kölcsön felvétele
  Érdeklődjön bankjánál afelől, hogy az állam egyszerűsítette-e a kölcsönfelvételi eljárást. A kölcsönnel célirányosan a kieső eladásokat tudja pótolni. A pontos igény meghatározásához feltétlenül készítsen előre likviditási tervet.

 9. Spóroljon az energiával is
  A költségek megtakarítása időmegtakarítást is jelent. Különös figyelmet kell fordítani a helyiségek költségeire. A bérleti díjak és energiaköltségek jelentik többnyire a legnagyobb terhet az áruk és az alkalmazottak költségei után. Érdemes csapatával ötletelni a különféle energiamegtakarítási lehetőségekről. Az alkalmazottak bevonása a részvételi kedvüket is növelheti ennek végrehajtásában.

 10.  Bérleti díjak felfüggesztése
  Jelen helyzetben nyíltan kell kezelni igényeit. Beszéljen a főbérlővel. A korábban elkészített költségvetési terv segíthet abban is, hogy tájékoztassa a főbérlőt jelenlegi helyzetéről, ugyanakkor azt is megmutatja, hogy foglalkozott a helyzettel és konkrét tervet készített. A bérleti díjak felfüggesztése annyit jelent, hogy most felfüggeszti a fizetést, azonban ezeket az összegeket a jövőben meg kell téríteni.
További ajánlataink
ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ön is értesülhet legfrissebb ajánlatainkról.
Hírlevél feliratkozás
korszerű honlapra vágyik?
hozza létre saját honlapját ingyen
Tudja meg, mennyi lehetőség rejlik honlapkészítő felületünkön.
Bővebben