Sütőtökös rácsos pite

Sütőtökös rácsos pite

HOZZÁVALÓK

  • 30 dkg aro liszt
  • 18 dkg METRO Chef vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál hideg víz

    töltelékhez:

  • 1,5 kg sült sütőtök
  • 1,5 dl aro UHT főzőtejszín
  • 1 darab METRO Chef tojás
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál METRO Chef őrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉS

A liszthez adjuk a kisebb darabokra vágott vajat, a cukrot, a vizet, majd összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen akkora kör alakú lappá nyújtjuk a 2/3 részét, amekkorával kibélelhetjük a formát úgy, hogy a tészta kissé túllógjon a peremen. 190 fokra melegített sütőben 8-10 perc alatt elősütjük.

Lekaparjuk a héjáról a sült tököt, és jól elkeverjük a tejszínnel, a tojással, a cukorral meg az őrölt fahéjjal.

Az elősütött tésztára öntjük a tölteléket. Lisztezett felületen kinyújtjuk a maradék tésztát, tetszés szerinti csíkokat vágunk belőle, és berácsozzuk velük a süteményt. Megkenjük fölvert tojással, és 190 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Langyosan, porcukorral megszórva kínáljuk.