A libát feldaraboljuk, az aprólékból levest főzünk. A hájas bőrt tepertőként, a combot, mellet, szárnyat pedig pecsenyeként megsütjük. Az almát cikkekre vágjuk, a narancsot és a hagymát negyedeljük. Szórjuk be kevéske sóval, ételízesítővel.
A húsokat sütőedénybe tesszük, sózzuk, fűszerezzük. Ráhalmozzuk a gyümölcsöket és a hagymát. Aláöntjük a bort, és lefedjük. Hideg sütőbe tesszük, amit 160 fokra melegítünk. Süssük kb. 2-3 órán keresztül. Félidőben megforgatjuk a húsokat.
A sütés végén eltávolítjuk a fedőt, hagyjuk pirulni a húsokat. Tálaljuk hagymás tört krumplival és a hús alatt keletkezett almás-narancsos-hagymás szósszal.
Tipp: Az almát, hagymát és a szaftot összeturmixolva, elkeverve a sós vízben tört krumplival utánozhatatlan köretet készíthetünk.