Márton napi libapecsenye

Márton napi libapecsenye

HOZZÁVALÓK

  • 1 db pecsenyeliba (3,8 kg)
  • 1 db nagy alma
  • 1 db METRO Chef narancs
  • 1 fej vöröshagyma
  • METRO Chef petrezselyemzöld
  • METRO Chef szárított fokhagyma por
  • 1-2 dl édes fehérbor

ELKÉSZÍTÉS

A libát feldaraboljuk, az aprólékból levest főzünk. A hájas bőrt tepertőként, a combot, mellet, szárnyat pedig pecsenyeként megsütjük. Az almát cikkekre vágjuk, a narancsot és a hagymát negyedeljük. Szórjuk be kevéske sóval, ételízesítővel.

A húsokat sütőedénybe tesszük, sózzuk, fűszerezzük. Ráhalmozzuk a gyümölcsöket és a hagymát. Aláöntjük a bort, és lefedjük. Hideg sütőbe tesszük, amit 160 fokra melegítünk. Süssük kb. 2-3 órán keresztül. Félidőben megforgatjuk a húsokat.

A sütés végén eltávolítjuk a fedőt, hagyjuk pirulni a húsokat. Tálaljuk hagymás tört krumplival és a hús alatt keletkezett almás-narancsos-hagymás szósszal.

Tipp: Az almát, hagymát és a szaftot összeturmixolva, elkeverve a sós vízben tört krumplival utánozhatatlan köretet készíthetünk.