2 ek METRO Chef szeletelt, szárított petrezselyem2 ek szárított rozmaring
2 ek szárított zsálya
2 ek szárított kakukkfű
2 szár zeller
1 ek só, bors
1 db METRO Chef narancs
1 fej hagyma
1 db sárgarépa
1 üveg pezsgő (750 ml)
425 g csirkehúsleves alaplé
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és kibélelünk egy tepsit alufóliával úgy, hogy később le tudjuk takarni vele a pulykát.
Egy tálban összekeverjük a petrezselymet, rozmaringot, zsályát, kakukkfüvet, sót és borsot, majd bedörzsöljük a fűszerkeveréket a pulyka belsejébe. Majd megtöltjük a húst a felaprított hagymával, zellerrel, sárgarépával és naranccsal.
A pulyka lábait összekötjük egy madzaggal, a szárnyakat alulra hajtjuk, és a tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk az alaplével és a pezsgővel, majd becsomagoljuk a fóliával, úgy, hogy az ne érjen a pulyka bőréhez és lábához. 2 és fél – 3 órán keresztül sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, és további fél – 1 óráig pirítjuk a sütőben, amíg a bőre aranybarna nem lesz.
Amikor a hús elkészült, pihentessük 10-15 percig alufólia alatt, vagy meleg helyen szeletelés előtt.