ASZALT SZILVA KRÉMLEVES FAHÉJAS KALÁCCSAL

Aszalt szilva krémleves fahéjas kaláccsal

HOZZÁVALÓK

  • 30 dkg szilva
  • 20 dkg METRO Chef magozott aszalt szilva
  • 4 dl vörösbor
  • 10 METRO Chef egész szegfűszeg
  • 2 METRO Chef fahéj rúd
  • 2 szem aro egész feketebors
  • 10-15 dkg aro kristálycukor
  • 4 szelet kalács
  • 1 dkg METRO Chef vaj
  • METRO Chef őrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉS

A bort 1 liter vízzel és a fűszerekkel együtt felforraljuk, majd gyöngyözve 10 percig főzzük.

Ezután leszűrjük, és az előzőleg kimagozott szilvával, az aszalt szilvával, valamint az ízlés szerinti cukorral visszatesszük főni. Legalább fél órát főzzük, majd összeturmixoljuk, hozzáöntjük a tejszínt, és még egyszer felforraljuk. Legalább hat órára a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt kevés őrölt fahéjat cukorral elkeverünk, megforgatjuk benne a kalácsokat, és olvasztott vajon mindkét oldalát megsütjük. A hideg levest a forró kaláccsal együtt fogyasztjuk.