A METRO társadalmi felelősségvállalás tevékenységeinek egyik vezérfonalát a fenntartható gasztronómia jelenti. A fenntartható gasztronómia napja (június 18.) előtt tisztelegve 2022-ben indítottuk útjára a METRO Fenntartható Gasztronómiai Díjat, melynek júniusi átadását gondolatébresztő szakmai fórum és bemutató főzés is kísérte. A díjat minden évben három kategóriában ítéljük oda a fenntartható gasztronómiában élen járó személynek, vendéglátóhelynek és szervezetnek.
A hagyományteremtő kezdeményezés folytatásaként 2023. június 8-án 10:00 és 14:00 óra között ismét színes szakmai programmal várjuk az érdeklődőket a Fenntartható Gasztronómia Fórumon és Díjátadón, melyet ezúttal is a budaörsi METRO Gasztroakadémián rendezünk meg.
Időpont: 2023. június 8.
Helyszín: METRO Gasztroakadémia, Budaörs, Keleti utca 3. A program ingyenes! Regisztráció: kommunikacio@metro.co.hu
Az esemény kísérőrendezvénye:SÉF THE WORLD!
A Magyar Természetvédők Szövetsége és a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége környezetvédelmi vetélkedőjének záró főzőshowja 7–12. osztályos diákok részvételével.
METRO Fenntartható Gasztronómia Fórum és Díjátadó 2023 program
10:00 – 11:15
Megnyitó: Bősze Ákos, HoReCa üzletágfejlesztési vezető
Dr. Némedi Erzsébet táplálkozástudományi szakember, Expedit Nodum ügyvezető igazgató – Tényleg kell nekünk bogarat enni? - az alternatív fehérjék létjogosultsága és helye a jövő gasztronómiájában
Zoltai Anna elnök és Páger Zsolt alelnök (KÖZSZÖV) – Svédasztalos gyermekétkeztetés – jó gyakorlatok bemutatásával
Dalmadi Júlia, a TransFoodMission Kft. alapítója – Tényleg olcsóbb kidobni? Élelmiszeripari melléktermékek mint piaci előny.
11:15-11:30 kávészünet
11:30 – 13:00
Kapitányné Sándor Szilvia, Magyar Természetvédők Szövetsége: Séf the World!
Miskolczi István, Enertech Hungária üzletfejlesztési vezető: Tiszta energia a vendéglátásban
Díjátadó: A METRO Fenntartható Gasztronómia Díjat három kategóriában adjuk át: személy, vendéglátóhely és szervezet. A díj üveg emlékplakettből és Deák Zsuzsanna iparművész által tervezett és kivitelezett, egyszeri és megismételhetetlen üvegtálból áll.
13:00 órától
Ebéd fenntartható fogásokkal és networking