Tonhal tataki, wakame salátán [5]
Hozzávalók 4 fő részére:
A tonhal szeletet
egyforma átmérőjű hasábokra vágjuk. Jól felforrósított serpenyőben megpirítjuk
minden oldalán a hasábokat.
Marinád:
- 1 db narancs (reszelt héja
és leve)
- 0,2 dl pirított Szezám
olaj
- 1 cm Friss gyömbér
(lereszelve)
A hozzávalókat
összekeverjük és a megsült, felszeletelt tonhalra locsoljuk.
Saláta:
- 120 g kész ízesített Wakame
saláta
- 120 g uborka (kimagozva,
legyalulva)
A wakame salátát
összekeverjük a gyalult uborkával.
Tálaláskor kis halom
salátára helyezzük a tonhal szeleteket, meglocsoljuk még egyszer a marináddal,
megszórjuk szezámmaggal, és rá helyezzük egy-egy szelet gyömbért.
Csőben sült garnéla, édeskömény salátán [1]
Hozzávalók 4 fő részére:
- 200 g pucolt garnélafarok
(feldarabolva)
- 1 kis csokor petrezselyem
(finomra vágva)
- 1 gerezd Fokhagyma
(finomra vágva)
A garnélák 2/3-át és a
többi hozzávalót blenderben egyenletesen összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a
maradék rák húst.
A rákhúsos keveréket egy
habzsák segítségével egy csíkban a tészta szélére nyomjuk, feltekerjük szorosan
a tésztát, olvasztott vajjal lekenjük. 180°C-os légkeveréses sütőben
aranybarnára sütjük.
Saláta:
- 1 db kisebb édeskömény
(vékonyan felszeletelve)
- 0,2 dl toscan extra szűz olíva
olaj
A saláta hozzávalóit
tálalás előtt összekeverjük és a kész garnélákat rátálaljuk.
Zöld tortelloni, hollandi mártás, speck chips,
parmezán [2]
Hozzávalók 4 fő részére:
- Spárgás METRO Chef Zöld
tortelloni
- Só
- 10 g vaj
A tortellónikat sós
vízben megfőzzük, olvasztott vajban átforgatjuk.
Hollandi
- 3 db tojás sárgája
- 3 dl vaj (majdnem forrásig
hevítve)
- 2 kk. dijoni mustár
- 2 ek. alma cider
- ecet
- Só
- Fehér bors
A vaj kivételével a
hozzávalókat egy blenderbe tesszük, közepes fokozaton elindítjuk, majd a jó
forró vajat lassan csorgatva hozzá adagoljuk.
A speck szalonna
szeleteket két szilikon lap között lesúlyozva 140°C-on körülbelül 25 perc alatt
ropogósra sütjük. Még melegen leitatjuk róluk a kisült zsiradékot.
Tálaláskor a
tortellonikra öntjük a mártást, megszórjuk parmezánnal, és rátördelünk
adagonként egy-egy szelet sonkát.
Marha steak marinálva, áfonya, sült saláta [4]
Hozzávalók 4 fő részére:
- 500 g hátszín (2-3 cm
vastag steak szeletekre vágva)
- 0,2 dl szőlőmag olaj
A húst kevés zsiradékon
forró serpenyőre médium fokozatig sütjük, pihentetjük. Amikor már kihűlt vékony
szeletekre vágjuk a steaket.
- 1 cm gyömbér (reszelve)
- 1 db citrom
- 0,5 dl extra szűz olíva
- olaj
- só
- bors
A gyömbér kifacsart levét
és a többi alapanyagot elkeverjük, majd a felcsíkozott hússal is összeforgatjuk.
- 100 g fagyasztott áfonya
- 1 kis csokor petrezselyem
finomra vágva
- 1 db lime (reszelt héja)
- 0,5 dl alma cider
- ecet
- só
- 20 g cukor
- 0,2 dl extra szűz olíva
olaj
A kiolvasztott áfonyát
lecsepegtetjük. A levet a limehéjjal, alma ecettel, sóval, cukorral, olíva
olajjal jól elkeverjük, majd összeforgatjuk az áfonyával és a petrezselyemmel.
- 2 fej szív saláta
- durva bors
- só
A szívsalátákat
negyedeljük, alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd forró serpenyőben vágási
felületeiken jól megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A fenyőmagot serpenyőben
világos barnára pirítjuk.
Csokis brownie, passió gyümölcs zselé, mangós
mascarpone hab [3]
Hozzávalók 4 fő részére:
- 2 db METRO Chef
fagyasztott brownie
- 100 g passió püré
- 3 g zselatin
- 10 g barna cukor
A zselatint kevés vízbe
beáztatjuk. A felmelegített pürében feloldjuk a cukrot és a zselatint.
- 50 g mangó püré
- 200 g METRO Chef tiramisu
hab alap
A hab alapot ízesítjük a
mangó pürével és felhabosítjuk
Serpenyőben barnára pirítjuk
a mandulát.