Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
bor_kepzes_fejlec_940x250_1

Borajánló

A főszerep ezeken a képzéseken nem a főzésé, hanem egyértelműen a borászé és a boroké. Mire kell figyelni az italok tárolása és felszolgálása közben? Hogyan találjuk meg az ízek összhangját, mire koncentráljunk kóstolás és ajánlás során? Milyen ételekhez illenek az egyes borok?

metro_boros_09
metro_boros_11
metro_boros_13

ÚJ BORAJÁNLÓ-KÉPZÉSEK

A főszerep ezeken a képzéseken nem a főzésé, hanem egyértelműen a boroké. Minden képzés fontos gyakorlati alapeleme a kóstolástechnika. Hogyan vizsgáljuk a bor színét, illatát, ízét? Mitől függ a bor élettartama? Hogyan következtethetünk a bor érettségi állapotára, minőségére? Hol fogjuk meg a poharat, miként szagoljunk és mekkorát kortyoljunk?

 

Étel és bor harmónia

2019.01.24.
METRO Gasztroakadémia Budaörs, Budapark 3.

Kovács Antal

20.000 Ft + Áfa/fő

  • Ételek és borok társításának alapszabályai.
  • Ételhez a bort, vagy a borhoz az ételt?
  • A harmónia megvalósulásának alapvető feltételei.
  • Hagyományos és rendhagyó társítások
  • Nemzetek konyhái és borok.

Jelentkezem a képzésre

 

Szerviztechnika

2019.02.26.
METRO Gasztroakadémia Budaörs, Budapark 3.

Kovács Antal

20.000 Ft + Áfa/fő

  • A bor helyes tárolása.
  • Ideális fogyasztási hőmérsékletek.
  • A borajánlás praktikái.
  • Bor és pezsgő szerviz.
  • Dekantálás; mit dekantáljunk és mit ne?
  • A pohár a bor szószólója: bor és a pohár kapcsolata.

Jelentkezem a képzésre

 

Szőlő és a bor

2019.03.18.
METRO Gasztroakadémia Budaörs, Budapark 3.

Kovács Antal

20.000 Ft + Áfa/fő

  • A bor az ültetvényen születik!
  • Hogyan befolyásolja a szőlő minőségét a művelési mód, a talajtípus, a tőketerhelés?
  • A szőlőtermesztést illető általános kifejezések.
  • Alapvető borkészítési technikák, illetve kifejezések megismerése.
  • Mi teszi rozét, a sillert és a pirosbort?

Jelentkezem a képzésre