Oktatóink

Oktatóink
Tapasztalt és sikeres séfek, képzett szakemberek várnak a METRO Gasztroakadémián, akik a segítségedre lesznek a meglévő tudásod bővítésében vagy a gasztronómia más területeinek megismerésében! Képzéseinken mesterszakácsok, szakmájukban elismert séfek, az ország és a vendéglátás különböző szegmenséből érkező tapasztalt oktatók adják át elméleti és gyakorlati tudásukat a résztvevőknek.
Ádám Csaba

Ádám Csaba

Több mint 25 éves szakmai pályafutás áll Csaba mögött a vendéglátásban, szűkebben értelmezve a konyhában. Ennek legutóbbi állomása az Olimpia étterem volt, melyet 8 és fél évig üzemeltetett. Jelenlegi szakmai célkitűzései között szerepel a húsmentes konyha/étkezés finomítása és népszerűsítése.
Blendea Károly

Blendea Károly

Legújabb oktatónk, Blendea Károly, 1997 óta dolgozik a vendéglátásban. Szakácsként több étteremben is dolgozott, és több neves séf mellett is tanulhatott. 2013-tól egy országos kereskedelmi cégnél volt bemutató séf, ekkor kezdett el foglalkozni az allergénekkel, melyek során előtérbe kerültek a kazein, tojás és egyéb intoleranciák. 2020 tavaszától 100%-ban növényi élelmiszereket gyártó cégnél dolgozott, egészen 2024 tavaszáig. Közben a növényi étrendre is nagyobb hangsúly került, amivel szerinte igen komolyan kell foglalkozni. 2023 májusa óta ő maga is étrendet növényi folytat, és szeretne segíteni a vendéglátásban dolgozó kollégáinak, hogy az ilyen étrendet folytató vendégeik igényeit is kielégítsék a gasztronómiában.
Csidei Tamás

Csidei Tamás

Csidei Tamás mesterszakács, szakoktató 25 éve dolgozik konyhán. 15 évig hazai és osztrák éttermek, valamint elismert magyarországi szállodaláncok konyháit vezette, miközben szakmai lapokban publikált. Jelenleg saját cégében új konyhatechnológiákat oktat, valamint éttermeket indít be és segít át a koncepcióváltás nehézségein. A megújuló magyar gasztronómia és a monarchiabeli konyha megszállottja. Több mint 10 éve csatlakozott a METRO Gasztroakadémia oktatói csapatához, ahol a sous vide és az egyéb új ételkészítési technológiákat tanítja.
Dalnoki Bence

Dalnoki Bence

A Budapesten rendezett Bocuse d'Or Europe második helyezettje. A lyoni döntő első magyar dobogósa, így a Bocuse d'Or Winners Club egyetlen magyar séfje. Fiatal kora ellenére nagy tapasztalattal rendelkezik a fine dining és a bisztrókonyha világában is. Vallja hogy főzni zsigerből kell, az ételt nem szabad „megerőszakolni". Konyhájára a progresszív, alapanyagcentrikus, modern hatások jellemzőek, mindemellett tiszteli őseink receptjeit és a hagyományos ízeket. Hivatása, hogy a magyar konyha nemzetközi viszonylatban is ismert és elismert színben tündököljön.
Galgóczi Gábor

Galgóczi Gábor

A pesti gasztronómia egyik kiemelkedő alakja. Szakmai fejlődését kétségtelenül az Onyx étteremben eltöltött 6 év határozta meg, majd tudását a Cafe Pierrot-ban, a Libertében majd a La Perle Noire-ban bővítette. 2018 óta a KERT Bisztró séfje. A korábbi években a Bocuse d’Or hazai válogatójának döntőse volt, és részt vett számos hazai és nemzetközi gasztronómiai versenyen. Képzésein modern konyhai főzéstechnikákat, valamint többrétű, kreatív alapanyagfelhasználást tanulhatnak a résztvevők.
Gálicz István

Gálicz István

A konyhai gazdálkodást és irányítást Sous Chefként gyakorolta a Polo étteremben 2000-től. Később óceánjáró hajókon szerzett tapasztalatot (Sapphire Princess, Tahitian Princess, Grand Princess, Dawn Princess) a nemzetközi konyhaművészetben. Útjai során István több nemzet tradicionális konyhaművészetével is közelebbről megismerkedett, mint például a mexikói, az indiai és a thai gasztronómiával. Visszatérve Magyarországra több mint hat évig a Trattoria Pomo D’Oro étterem Sous Chefje-ként dolgozott, ahol a tradicionális és a modern olasz konyha is képviselteti magát. 2012 óta a METRO Gasztroakadémia séfje.
Haraszti Zsolt

Haraszti Zsolt

A Béke szálló éttermében kezdte pályafutását több mint két évtizede. Hamarosan már egy pesti étterem séfjeként folytatta. Sokféle stílus mellett, saját bevallása szerint, igazi erőssége az emelt színű magyar bisztrókonyha. Megszállottja a jó minőségű magyar alapanyagok felkutatásának és kreatív felhasználásának. Zsolt szakmai pályafutását végigkísérték a versenyek és az azokon elért eredmények: Czifray versenysorozat ezüst fokozat; 2018 Bocuse d’Or 4.; 2020 Bocuse d’Or 3. heyezett, plusz legjobb csapatmunka és legjobb hústál; 2022 Luxemburgi Kulináris Világbajnokságon 4.hely.
Katona András

Katona András

Az elmúlt 15 évben London válogatott éttermeiben és szállodáiban szerzett szakmai tapasztalatot. Főzött a híres Savoy Hotelben , Galvin at Windows étteremben, Heston Blumenthal éttermében (Kövér Kacsa ) és Gordon Ramsay 3 Michelin-csillagos éttermében is. Az évek során a londoni gasztronómiai sokszínűség és minőség inspirálta, és ezt a sokszínűséget tükrözi a fúziós konyha, amelyben az ázsiai hagyományokat és a modern gasztronómiai trendeket ötvözi. Megalapította a Fusion Éttermet, amely a legjobb minőségű alapanyagokat felhasználva igazi kulináris élményt nyújt.
Kovacsics István

Kovacsics István

Kovacsics „Koksza" István a győri Révész BBQ Saloon és Bisztró séfje. Munkássága alatt mindig törekedett arra, hogy tapasztalataiból minél többet tudjon átadni fejlődni vágyó kollégái számára. Igazi vadhús rajongó, aki a vadászatot sem veti meg. A kreatív tálalás szerelmese. 2020 óta folyamatosan lép egyre előbbre csapatával a Dining Guide TOP100 Étteremkalauz ranglistáján.
Körmendi Imre

Körmendi Imre

Alkalmazott fotós, hobbiszakács. Az elmúlt több mint 10 évben az ételfotózás vált a fő területévé: magazinokat és szakácskönyveket illusztrál, valamint csomagolás- és reklámfotókat készít. A fotózások során szereti bevonni magát az ételkészítés folyamatába is, hogy az elkészült kép jobban tükrözze az adott séf szemléletét, hozzáállását. Kíváncsi természetű, a profi konyhán szerzett tapasztalatait otthon is kamatoztatja családja és barátai örömére. 2016 óta tart ételfotós képzéseket a METRO Gasztroakadémián.
Mák Tamás

Mák Tamás

Igazi fanatikus, aki 20 éve foglalkozik pizzával, de ezt már inkább szenvedélynek tekinthetjük. A nápolyi stílusú pizzakészítés, a canotto igazi specialistája, a gluténháló rabja. Kitűnően bánik természetesen a fatüzeléses kemencével is, hiszen nem csak a személyében égő tűz fontos a tökéletes eredményhez.
Németh Tamás

Németh Tamás

Németh Tamás jelenleg Balatonbogláron vezet éttermet, amire saját gyermekeként tekint, mivel a konyhatervezéstől kísérte végig a projektet. Bár már itt is kicsit kilépett a konyhai munkakörből. Az elmúlt 20 évben séfként nagy szállodák-éttermek konyháit vezette.
Stílusa az átgondolt magyaros jellegű ételek. Emellett 2015 környékétől aktívan használ barbecue-t és grillezik. Szereti az ételeket az ő szemszögéből új köntösbe öltöztetni, nem szokványos párosításokat létrehozni, de nem meghökkenteni akar, csak merészebb felfogásban alkotni.
Reszkető Tamás

Reszkető Tamás

Tamást kiskorától érdekli a főzés, grillezés. Munka mellett szakácsnak tanult, és tudását egyre jobban csiszolgatta, főleg külföldön szerzett tapasztalatok alapján. A Bécsben, Prágában, Írországban töltött huzamosabb idő után tért vissza hazánkba. Az alapanyagok kiemelt tisztelete szellemében arra törekszik, hogy a grillezés, füstölés ne nyomja el azok saját, jellegzetes ízét.
Segal Viktor

Segal Viktor

Gasztronómiai tanácsadóként 2008 óta segíti hazai és külföldi újonnan nyíló éttermek, szállodák elindulását az alapoktól, valamint a már meglévő, de küszködő vendéglátó egységek átalakításával, újragondolásával is foglalkozik. Emellett gyorséttermek, street food helyek és bisztrók teljes koncepciójának kialakításában is részt vesz. Azt vallja, hogy a tapasztalat és a csapatmunka nélkülözhetetlen a probléma közös megoldásához és a fejlődéshez. Pályája során megtanulta, hogy a hatékony, bevétel-orientált személyzet – nemzetközi környezetben éppúgy, mint idehaza – a nyereséges vállalkozások kulcsa.
Senkáriuk András

Senkáriuk András

Vendéglátó szakoktatóként diplomázott a 2000-es évek elején a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Már a diploma munkáját is a baristaoktatás megvalósítási lehetőségeiről írta, majd ezután alapította meg 2003-ban a Barista Hungaryt. Az elmúlt 20 évben sok ezer tanulót segített elindulni a kávés szakmában. Rendszeresen tart képzéseket kávéforgalmazók és kávézóláncok számára is, de a hazai harmadik hullámos kávézók egy jó részét is a tanulói alapították, illetve ők dolgoznak ott baristaként. 
Szente-Orban Judit

Szente-Orban Judit

Közel két évtizedes üzemeltetési tapasztalatait a legnagyobb multinacionális szállodaláncoknál, különböző brandekben szerezte. Üzemeltetőként, portfóliójában tudhat szállodanyitást, brandváltást, új márka magyarországi bevezetését, brand szintű projektvezetést, hétköznapi üzemeltetést. Szabadúszóként gazdag, szerteágazó tapasztalatot gyűjtött a vidéki és fővárosi önálló, magánkézben lévő vendéglátó egységek üzemeltetésével kapcsolatosan is. Erősségei a kontrolling, monitoring, rendszerek felépítése, a kontrollált, tudatos üzemeltetés kialakítása.
Varju Viktor

Varju Viktor

Varju Viktor – vagy ahogy a szakmában ismerik: Varju Vili – a fővárosi Bock Bisztró Executive Chefjeként kezdte pályafutását. Munkásságát a Bock Bisztró és a Vendéglő a KisBíróhoz fémjelzik, jelenleg a Négyházmajor séfjeként tevékenykedik. Hitvallása: letisztult koncepció, maximalizmusra való törekvés, a magyar konyha hagyományainak őrzése. Véleménye szerint a konyha egy hihetetlenül bonyolult rendszer, melynek alappillére a folyamatos állandóság fenntartása és annak egyengetése.
Vidák Zoltán

Vidák Zoltán

Gyermekként sokat segített a nagymamájának a konyhában, és ez meghatározó élményt adott számára. Később a szakmában kitartó munkával az Andrássy úton található Premierben helyezkedett el konyhafőnökként, legutóbb pedig az Etyeken található Rókusfalvy Fogadó séfjeként végezte munkáját. A „vendégül látás” mellett a modern magyar konyha szívügye, így nem meglepő, hogy a konyhában szívesen kísérletezik bisztróételekkel is. Életének fontos állomása volt, hogy hosszú éveken át a Konyhafőnök c. műsor kreatív séfjeként tevékenykedett, továbbá a METRO Gasztroakadémia csapatát is rendszeresen erősíti.
Volenter István

Volenter István

1999 óta dolgozik a vendéglátásban. Mórról, az Öreg Présből indult a pályafutása, ahol 21 évesen már a konyhát vezette. Vidéken és Budapesten is több étteremben dolgozott séfként, sokáig a 67 Étterem & Bisztró séfje volt, de az Albatros partiszervíz fő séfjeként is dolgozott. Többször indult a magyar Bocuse d’Or versenyen, mindig dobogós helyet ért el. 2020-ban visszatért Mórra és immár önállóan vezeti az Öreg Prés Éttermet.
Zsolnay Gergely

Zsolnay Gergely

Jelenleg a budapesti The Planteen és az Andrássy úti Flow Specialty Coffee Bar & Bistro Executive Chefje és utóbbi üzletvezetője. Mintegy 20 éve foglalkozik az egészséges életmóddal, tudatos táplálkozással és ezek integrálásával a vendéglátásba. Tanulmányokat folytatott környezetvédelem, mezőgazdaság (MATE-Kertészmérnök), vendéglátás (szakács) illetve táplálkozástudomány területén (SOTE-MSc). Életének meghatározó része a tanítás, minél több emberhez eljuttatni a megszerzett ismeretek összefűzött esszenciáját. Egyik fő célja a magas minőségű, hazai alapanyagokra építő, növényi alapú, kompromisszummentes gasztronómia megvalósítása Magyarországon, az ősi alapanyagok újraélesztésével.
METRO Kereskedelmi Kft.
METRO Gasztroakadémia (2040 Budaörs, Keleti u. 3., bejárat a fedett parkoló felől)
Tel: +36 23 508 265
E-mail: gasztroakademia@metro.co.hu