Oktatóink

Oktatóink
Tapasztalt és sikeres séfek, képzett szakemberek várnak a METRO Gasztroakadémián, akik a segítségedre lesznek a meglévő tudásod bővítésében vagy a gasztronómia más területeinek megismerésében! Képzéseinken mesterszakácsok, szakmájukban elismert séfek, az ország és a vendéglátás különböző szegmenséből érkező tapasztalt oktatók adják át elméleti és gyakorlati tudásukat a résztvevőknek.
Ádám Csaba

Ádám Csaba

Több mint 25 éves szakmai pályafutás áll Csaba mögött a vendéglátásban, szűkebben értelmezve a konyhában. Ennek legutóbbi állomása az Olimpia étterem volt, melyet 8 és fél évig üzemeltetett. Jelenlegi szakmai célkitűzései között szerepel a húsmentes konyha/étkezés finomítása és népszerűsítése.
Galgóczi Gábor

Galgóczi Gábor

A pesti gasztronómia egyik kiemelkedő alakja. Szakmai fejlődését kétségtelenül az Onyx étteremben eltöltött 6 év határozta meg, majd tudását a Cafe Pierrot-ban, a Libertében majd a La Perle Noire-ban bővítette. 2018 óta a KERT Bisztró séfje. A korábbi években a Bocuse d’Or hazai válogatójának döntőse volt, és részt vett számos hazai és nemzetközi gasztronómiai versenyen. Képzésein modern konyhai főzéstechnikákat, valamint többrétű, kreatív alapanyagfelhasználást tanulhatnak a résztvevők.
Gálicz István

Gálicz István

A konyhai gazdálkodást és irányítást Sous Chefként gyakorolta a Polo étteremben 2000-től. Később óceánjáró hajókon szerzett tapasztalatot (Sapphire Princess, Tahitian Princess, Grand Princess, Dawn Princess) a nemzetközi konyhaművészetben. Útjai során István több nemzet tradicionális konyhaművészetével is közelebbről megismerkedett, mint például a mexikói, az indiai és a thai gasztronómiával. Visszatérve Magyarországra több mint hat évig a Trattoria Pomo D’Oro étterem Sous Chefje-ként dolgozott, ahol a tradicionális és a modern olasz konyha is képviselteti magát. 2012 óta a METRO Gasztroakadémia séfje.
Haraszti Zsolt

Haraszti Zsolt

A Béke szálló éttermében kezdte pályafutását több mint két évtizede. Hamarosan már egy pesti étterem séfjeként folytatta. Sokféle stílus mellett, saját bevallása szerint, igazi erőssége az emelt színű magyar bisztrókonyha. Megszállottja a jó minőségű magyar alapanyagok felkutatásának és kreatív felhasználásának. Zsolt szakmai pályafutását végigkísérték a versenyek és az azokon elért eredmények: Czifray versenysorozat ezüst fokozat; 2018 Bocuse d’Or 4.; 2020 Bocuse d’Or 3. helyezett, plusz legjobb csapatmunka és legjobb hústál; 2022 Luxemburgi Kulináris Világbajnokságon 4.hely.
Katona András

Katona András

Az elmúlt 15 évben London válogatott éttermeiben és szállodáiban szerzett szakmai tapasztalatot. Főzött a híres Savoy Hotelben, Galvin at Windows étteremben, Heston Blumenthal éttermében (Kövér Kacsa) és Gordon Ramsay 3 Michelin-csillagos éttermében is. Az évek során a londoni gasztronómiai sokszínűség és minőség inspirálta, és ezt a sokszínűséget tükrözi a fúziós konyha, amelyben az ázsiai hagyományokat és a modern gasztronómiai trendeket ötvözi. Megalapította a Fusion Éttermet, amely a legjobb minőségű alapanyagokat felhasználva igazi kulináris élményt nyújt.
Kovacsics István

Kovacsics István

Kovacsics „Koksza" István a győri Révész BBQ Saloon és Bisztró séfje. Munkássága alatt mindig törekedett arra, hogy tapasztalataiból minél többet tudjon átadni fejlődni vágyó kollégái számára. Igazi vadhús rajongó, aki a vadászatot sem veti meg. A kreatív tálalás szerelmese. 2020 óta folyamatosan lép egyre előbbre csapatával a Dining Guide TOP100 Étteremkalauz ranglistáján.
Körmendi Imre

Körmendi Imre

Alkalmazott fotós, hobbiszakács. Az elmúlt több mint 10 évben az ételfotózás vált a fő területévé: magazinokat és szakácskönyveket illusztrál, valamint csomagolás- és reklámfotókat készít. A fotózások során szereti bevonni magát az ételkészítés folyamatába is, hogy az elkészült kép jobban tükrözze az adott séf szemléletét, hozzáállását. Kíváncsi természetű, a profi konyhán szerzett tapasztalatait otthon is kamatoztatja családja és barátai örömére. 2016 óta tart ételfotós képzéseket a METRO Gasztroakadémián.
Mák Tamás

Mák Tamás

Igazi fanatikus, aki 20 éve foglalkozik pizzával, de ezt már inkább szenvedélynek tekinthetjük. A nápolyi stílusú pizzakészítés, a canotto igazi specialistája, a gluténháló rabja. Kitűnően bánik természetesen a fatüzeléses kemencével is, hiszen nem csak a személyében égő tűz fontos a tökéletes eredményhez.
Reszkető Tamás

Reszkető Tamás

Tamást kiskorától érdekli a főzés, grillezés. Munka mellett szakácsnak tanult, és tudását egyre jobban csiszolgatta, főleg külföldön szerzett tapasztalatok alapján. A Bécsben, Prágában, Írországban töltött huzamosabb idő után tért vissza hazánkba. Az alapanyagok kiemelt tisztelete szellemében arra törekszik, hogy a grillezés, füstölés ne nyomja el azok saját, jellegzetes ízét.
Segal Viktor

Segal Viktor

Gasztronómiai tanácsadóként 2008 óta segíti hazai és külföldi újonnan nyíló éttermek, szállodák elindulását az alapoktól, valamint a már meglévő, de küszködő vendéglátó egységek átalakításával, újragondolásával is foglalkozik. Emellett gyorséttermek, street food helyek és bisztrók teljes koncepciójának kialakításában is részt vesz. Azt vallja, hogy a tapasztalat és a csapatmunka nélkülözhetetlen a probléma közös megoldásához és a fejlődéshez. Pályája során megtanulta, hogy a hatékony, bevételorientált személyzet – nemzetközi környezetben éppúgy, mint idehaza – a nyereséges vállalkozások kulcsa.
Senkáriuk András

Senkáriuk András

Vendéglátó szakoktatóként diplomázott a 2000-es évek elején a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Már a diploma munkáját is a baristaoktatás megvalósítási lehetőségeiről írta, majd ezután alapította meg 2003-ban a Barista Hungaryt. Az elmúlt 20 évben sok ezer tanulót segített elindulni a kávés szakmában. Rendszeresen tart képzéseket kávéforgalmazók és kávézóláncok számára is, de a hazai harmadik hullámos kávézók egy jó részét is a tanulói alapították, illetve ők dolgoznak ott baristaként.
Szente-Orban Judit

Szente-Orban Judit

Közel két évtizedes üzemeltetési tapasztalatait a legnagyobb multinacionális szállodaláncoknál, különböző brandekben szerezte. Üzemeltetőként, portfóliójában tudhat szállodanyitást, brandváltást, új márka magyarországi bevezetését, brand szintű projektvezetést, hétköznapi üzemeltetést. Szabadúszóként gazdag, szerteágazó tapasztalatot gyűjtött a vidéki és fővárosi önálló, magánkézben lévő vendéglátó egységek üzemeltetésével kapcsolatosan is. Erősségei a kontrolling, monitoring, rendszerek felépítése, a kontrollált, tudatos üzemeltetés kialakítása.
Varju Viktor

Varju Viktor

Varju Viktor – vagy ahogy a szakmában ismerik: Varju Vili – a fővárosi Bock Bisztró Executive Chefjeként kezdte pályafutását. Munkásságát a Bock Bisztró és a Vendéglő a KisBíróhoz fémjelzik, jelenleg a Négyházmajor séfjeként tevékenykedik. Hitvallása: letisztult koncepció, maximalizmusra való törekvés, a magyar konyha hagyományainak őrzése. Véleménye szerint a konyha egy hihetetlenül bonyolult rendszer, melynek alappillére a folyamatos állandóság fenntartása és annak egyengetése.
Vidák Zoltán

Vidák Zoltán

Gyermekként sokat segített a nagymamájának a konyhában, és ez meghatározó élményt adott számára. Később a szakmában kitartó munkával az Andrássy úton található Premierben helyezkedett el konyhafőnökként, legutóbb pedig az Etyeken található Rókusfalvy Fogadó séfjeként végezte munkáját. A „vendégül látás” mellett a modern magyar konyha szívügye, így nem meglepő, hogy a konyhában szívesen kísérletezik bisztróételekkel is. Életének fontos állomása volt, hogy hosszú éveken át a Konyhafőnök c. műsor kreatív séfjeként tevékenykedett, továbbá a METRO Gasztroakadémia csapatát is rendszeresen erősíti.
Volenter István

Volenter István

1999 óta dolgozik a vendéglátásban. Mórról, az Öreg Présből indult a pályafutása, ahol 21 évesen már a konyhát vezette. Vidéken és Budapesten is több étteremben dolgozott séfként, sokáig a 67 Étterem & Bisztró séfje volt, de az Albatros partidolgozott séfként, sokáig a 67 Étterem & Bisztró séfje volt, de az Albatros partiszerviz fő séfjeként is dolgozott. Többször indult a magyar Bocuse d’Or versenyen, mindig dobogós helyet ért el. 2020-ban visszatért Mórra és immár önállóan vezeti az Öreg Prés Éttermet.
Zsolnay Gergely

Zsolnay Gergely

Jelenleg a budapesti The Planteen és az Andrássy úti Flow Specialty Coffee Bar & Bistro Executive Chefje és utóbbi üzletvezetője. Mintegy 20 éve foglalkozik az egészséges életmóddal, tudatos táplálkozással és ezek integrálásával a vendéglátásba. Tanulmányokat folytatott környezetvédelem, mezőgazdaság (MATE-Kertészmérnök), vendéglátás (szakács) illetve táplálkozástudomány területén (SOTE-MSc). Életének meghatározó része a tanítás, minél több emberhez eljuttatni a megszerzett ismeretek összefűzött esszenciáját. Egyik fő célja a magas minőségű, hazai alapanyagokra építő, növényi alapú, kompromisszummentes gasztronómia megvalósítása Magyarországon, az ősi alapanyagok újraélesztésével.
METRO Kereskedelmi Kft.
METRO Gasztroakadémia (2040 Budaörs, Keleti u. 3., bejárat a fedett parkoló felől)
Tel: +36 23 508 265
E-mail: gasztroakademia@metro.co.hu