Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Friss húsok

Tőkehús-Baromfi. A broiler csirkétől az Angus marháig.

A friss húsok széles választékával várjuk kedves vásárlóinkat, amelyekből hazánk mellett számos ország minőségi termékeiből választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet a hét 6 napján.

Szigorú minőségi előírásaink és ellenőrzéseink, a termeléstől a feldolgozáson, csomagoláson, logisztikai láncon és az értékesítésen keresztül végigellenőrzött folyamatokkal biztosítják a húsaink számára a legideálisabb körülményeket.


Friss hús termékeink



Friss húsok a METRO-ban

  • Széles választék, amely minden igényt kielégít

    Hűtött hústermeinkben állandó 2 C-fokon tartjuk a húsokat. Vevőink kedvük szerint választhatnak a hazai, Európai illetve ízletes, érlelt Dél-Amerikából származó marhahúsok közül. Választékunkban megtalálhatóak a Magyar és Holland partnereink borjú húsai vagy Magyar és Új-Zélandi bárány termékek is.
    Fagyasztott ajánlataink közül kiemelendő a fürj, fácán, galamb, bébi csirke valamint az újdonságaink közül a malac húsok a minőségi marha steakek valamint különböző bárány húsok is.
    Előkészített termékek is nagy választékban szerepelnek kínálatunkban. Például az igazi ínyencek akár Kanadai bölényből vagy Wagyu marhából készült hamburgerrel is fokozhatják a kulináris élményeiket.

  • Első osztályú minőség és frissesség a METRO-ban.

    Garancia az egyedülálló minőségre.

    Megbízható beszállítóink, alapos kiválasztási folyamatunk, valamint fejlett hűtési rendszereink garantálják a METRO Áruházakban kapható húsok kiváló minőségét. Valamennyi termékünket hűtött hústeremben tartjuk, ami állandó, 2 ° C alatti hőmérsékletet biztosít.

    A további hűtőlánc betartásával kapcsolatos tanácsainkat, információkat megtalálhatja a minőségbiztosítás oldalain. 

    Minőségbiztosítási információk

     Tovább a METRO HACCP oldalra

  • Könnyű ételek- sovány húsok

    A könnyű, mégis finom ételek ma már életünk mindennapi részei. Manapság a profi és hobbi séfektől egyaránt elvárt, hogy kiadós ételeket készítsenek vendégeiknek vagy családjuknak, barátaiknak alacsony zsírtartalommal, de annál több ízzel és fantáziával.

    Friss hús választékunkból most azon termékeket válogattuk össze és mutatjuk be vásárlóinknak, melyek kiváló alapanyagként szolgálnak egy – egy könnyű és alacsony zsírtartalmú húsétel elkészítéséhez.

METRO Központi Hús szállítások

Logisztikai rendszerünkön keresztül garantáljuk az egyes országrészekben megtalálható termelői bázis előnyeinek kihasználását.

Az élelmiszerbiztonság maximális szem előtt tartása mellett, költséghatékonyan biztosítjuk az áruszállítást.

Számunkra a legfontosabb a frissesség, ezért kamionjaink minden reggel friss hússal látják el az áruházainkat.

Könnyű ételek, sovány húsok

  • SERTÉS

    sovány disznóhús

    A sovány sertéshúsok steaknek is ízletesek, a porhanyós, szaftos szűzpecsenyéből finom medalionok vághatók, még az elvékonyodó részt csíkokra vágva ízletes ragu készíthető. A szűzpecsenye, melynek átlagos súlya 400-500 gr között van a legkülönbözőbb fűszerekkel gazdagítható, ízlés szerint.

  • BORJÚ

    sovány borjúhús

    A csodálatosan puha húsú fiatal marha értékét finom húsának, magas fehérjetartalmának és alacsony zsírtartalmának köszönheti. Ideális előkészítése néhány napos pácolást igényel. A különlegesen sovány, finoman rostos húsfilét leginkább serpenyőben sütéshez ajánljuk.

  • BÁRÁNY

    sovány bárányhús

    A sovány bárány részek, mint a gerinc, a comb, vagy a lapocka jó ízűek, mind hidegen, mind melegen felszolgálva, az intenzív zöldfűszerek – akár mediterrán, akár ázsiai – fokozzák a hús aromás ízét. Az omlós báránygerinc többféleképpen felhasználható, de leginkább sütéshez, grillezéshez ajánljuk.

  • PULYKA

    sovány pulykahús

    A könnyű és könnyen emészthető pulykamell gyakori választása a kalóriaszegény ételek kedvelőinek. Ez a népszerű része a pulykának számos módon elkészíthető, hogy változatos ínycsiklandó fogást kínáljunk, függetlenül attól, hogy néhány perc alatt szeleteként hirtelen sütve vagy zöldségekkel, tejszínnel gazdagítva ragut készítünk belőle.

  • CSIRKE

    sovány csirkehús

    A csirkemell egy igazi „mindenes” a könnyű ételek húsalapanyagainak sorában. Elkészítése sokféle, egészben, szeletelve, vagy nyársra tűzdelve egyaránt kiváló. Felszolgálható egyenesen a grillsütőről vagy a serpenyőből mártással, zöldségekkel - gyümölcsökkel gazdagítva. Ez a könnyű fehér hús összekapcsolható minden ízzel, jó választás bármikor, az év bármely időszakában.


Steak ajánló

Jó tanácsok a szeletelés előtt:

Ha grillezésre vagy nagyon gyors serpenyős sütésre szeretnék húst készíteni, akkor 1-2 cm vastagság már elég, de figyelnünk kell, hogy ne szárítsuk ki.

A tökéletes steak az ízlésünktől is függ, illetve attól is, hogy milyen húsrészt használunk fel

Frissesség és minőség a nagykereskedőtől

Milyen húst válasszunk steaknek?

Először is kell egy olyan marhahúst választanunk, ami biztosan alkalmas steaknek: A legmegfelelőbb választás, ha a METRO húsválasztékából a Dél-Amerikai szegmens prémium minőségű érlelt termékeiből választunk ízlésünknek megfelelően.

Ezek a húsok megfelelő körülmények közt tartott igazi húsmarhákból lettek feldolgozva és megfelelő érlelési idő után, egy további nedves érlelést biztosító csomagolásban kerülnek a polcainkra, így ha ezekből választunk, biztosan omlós, igen ízletes pecsenyéket tehetünk az asztalunkra.

A steakek királya természetesen a bélszín, másnéven a vesepecsenye. Hogy miért ezt a részt kultiválják világszerte mindenhol? A vesepecsenye az a hosszúkás izom a mi a gerinc mellett helyezkedik él és a legkevesebb mozgást végzi, ezért sokkal puhább szerkezetű és porhanyósabb, mint más izomrészek. Az ideális steak vastagsága 2-3cm, tilos klopfolni!

A sütési időket tartsuk be, főleg ha nem vagyunk gyakorlottak a steak sütésében. A kellő gyakorlat megszerzéséig érdemes beszerezni egy digitális maghőmérőt, ennek használatával tökél


Tippek, tanácsok:

MINDIG:
  • hagyjuk a húst sütés előtt szobahőmérsékletűre melegedni
  • óvatosan itassuk fel róla a nedvességet konyhai törlővel
  • hagyjuk a serpenyőt felforrósodni, majd aztán tegyünk kevés zsiradékot bele
  • süssük a húst minden hozzávaló nélkül
  • hagyjuk a kisütött húst néhány percig pihenni, hogy az ízek átjárják

Ismerje meg a Steak variációkat
SOHA:
  • ne szúrja át a húst se késsel se villával
  • ne használjon vajat vagy margarint, mert magas hőmérsékleten elégnek
  • ne kezdje el a sütést, amíg a serpenyő nem elég forró, mert így a hús pórusai nem záródnak el azonnal és értékes szaftot veszítünk
  • ne távolítsa el a faggyú réteget a szeletekről, mert könnyen kiszáradnak
  • ne fűszerezze sütés előtt a húst, mert a só nedvességet von el, a bors pedig megég a magas hőfokon

Húspult szolgáltatások

Egyedi igényeivel keresse hentes kollégánkat! Segítünk szeletelésben, darálásban, hús előkészítésben.

Osztályvezetői lista telefonszámokkal

Tippek, tanácsok:

Választék

Helyi, hazai termelők termékei
Mindig frissen
Nemzetközi különlegességek (új-zélandi bárány, argentin marha)

Képzett eladó segít Önnek a választásban

Tanácsadás
Hús megmunkálása/előkészítése (igény szerint)
Szeletek készítése
Előrendelés felvétele

Mindig kedvező árak a helyi beszállítók és a nagy nemzetközi beszerzési forrásoknak köszönhetően!

Friss, primőr husok, hétköznapi felhasználásra szánt termékek a nagykereskedésben

Friss húsok, gyümölcsök a nagykereskedésből

Kulináris tanfolyamok

  • Tanfolyamok sikeres és tapasztalt séfekkel
  • Trendek és fogások a világ minden tájáról
  • Ötletek és tippek a kulináris látószög tágításához

Tovább a Gasztrokadémia oldalára