Bárány hús

A METRO központi beszerzése különös hangsúlyt fektet a gasztronómiai igények széles szortimenttel való kielégítéséhez. Remek példa erre a juhhús választékunk, ahol a legjobb minőségű magyar termékek mellett, fagyasztott új-zélandi bárányrészeket is árulunk szeletben és testájakra bontott darabokban is.

A magyarok lakta területeken ismert, bár jelentősebb, tájilag jellemző étkezési szokásai összefüggöttek a paraszti juhtartás mértékével. A parasztháztartások kedvelt húsételei közt megtalálhatjuk az Alföldön, Erdélyben, az Északi - Középhegység és a Kelet -Dunántúl néhány körzetében is.

Az uradalmi juhtartás önmagában nem befolyásolta a paraszti rétegek juhhús fogyasztásának mértékét.

HOL KAPHATÓ?
Keresse az önhöz legközelebb lévő áruházat!
Áruházak

Felhasználás

A pörköltbe, paprikásba náluk minden részt beletesznek, a csontot is beleértve, szabályos rendben elhelyezve, ebben főzik a juhászhurkát is. Ritkábban pedig nyárson sütve, vagy a szárított húsként kerül felhasználásra.

Egy kis történelem

A kereszténység születésénél már jelen voltak a juhok, mint a kopár területek egyik fő hús és fehérje forrása. A Biblia szerint a kis Jézust jászolba fektették, amit szalmával béleltek ki. Ehhez kötődő magyar népszokás a Betlehemezés, ami egy több szereplőt felvonultató dramatikus, néhol cinikus kedvelt népijáték, állarcba, jelmezekbe öltözve, nagy zajt csinálva űzik el a rossz szellemeket, gondot, bajt a házról.

További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.  
Katalógusok
Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ismerje meg a legfrissebb ajánlatainkat.  
Hírlevél feliratkozás