Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

ÉV BORA 2017

Év bora 2017

A METRO sommelier szakemberek a 2017 év legjobb borának választották az Ön asztalára.


AZ ÉV BORA: SZAKÉRTŐK ÁLTAL VÁLASZTVA

Minden évben, a METRO borszakértői fokozott odafigyeléssel kiválasztanak egy borászatot, mely azt a feladatot kapja, hogy elkészítse Az Év Borát. 2017-ben a Les Domaines Rollan de By borászatra esett a választás. Ők már ismertté váltak a klasszikus stílusuk miatt, páratlan minőség és korszerű borkészítési eljárásaik miatt. A Le Bordeaux de By, a 2017-es Év Bora, a Les Domaines Rollan de By borászat és a METRO csapata együttes munkájának eredménye.

Bernard Filio de Raimond
Bernard Filio de Raimond
Borászati részleg globális ügyvezető-menedzsere
METRO/makro
Jean Guyon
Jean Guyon
Tulajdonos
Les Domaines Rollan de By
Philippe Bappel
Philippe Bappel
Borkészítő
Le Bordeaux de By

A BORKIVÁLASZTÁS FOLYAMATA

A METRO legtapasztaltabb borszakértői minden évben keresik az Év Borát, mely megfelel a legmagasabb elvárásoknak a minőség, íz világ, ár és fenntarthatóság tekintetében. Alább részletezzük a kiválasztási folyamat minden lépését:

A borkiválasztás folyamata

LES DOMAINES ROLLAN DE BY: AHOL A HAGYOMÁNY ÉS A KORSZERŰSÉG ÖSSZETALÁLKOZIK

Les Domaines Rollan de By

A Les Domaines Rollan de By egy modern borászati cég, melynek gyökerei Franciaország egyik legrégebbi bortermelő vidékén találhatóak – Bordeaux-ban, délnyugat Franciaországban. Az Atlanti-óceán és a Gironde folyó közelsége, illetve a tájegységre oly jellemző mészköves, agyagos, homokos föld egyedülálló szőlőtermesztési feltételeket teremtenek. Les Domaines Rollan de By prémium minőségű borokat kínál a Bordeaux-hoz közeli Médoc területéről. A cég tulajdonosa - Jean Guyon - élete nagy álmát valósította meg, amikor 1989-ben szőlőültetvényt hozott létre. Ez a ma már nagyságrendileg 200 hektáron elterülő ültetvény megközelítőleg egy millió üveggel termel évjáratonként. Az egyik legmarkánsabb boruk, mely 2017-ben elnyerte az Év Bora címet, a Bordeaux területére jellemző hagyományos borkészítési eljárással készült.

 

BORDEAUX FELFEDEZÉSE

BORDEAUX: A KLASSZIKUS, MELY SOHA NEM MEGY KI A DIVATBÓL

Le Bordeaux

A híres Bordeaux borvidék újra divatba jött. Ezen a dél-Franciaországi borvidéken, mely otthont ad jó pár világhírű borászatnak, évszázadok óta hagyományos eljárással késztik a bort.

 

BORDEAUX FELFEDEZÉSE

KÓSTOLJA MEG AZ ÉV BORÁT