Barista képzések

Barista alapképzés

Milyen a minőségi kávé? Most választ kaphatsz kérdéseidre! Ismerd meg a kávékészítés fortélyait, és sajátítsd el a tudást a szakszerű kávéitalok elkészítéséhez: az eszpresszótól kezdve egészen a lattéig, illetve próbáld ki a gyakorlatban a latte art alapjait is! 

Barista alapképzés

18-04-2023 - 29-04-2023
09:00 de. - 15:30 du.
METRO Gasztroakadémia
Senkáriuk András
metrogasztroakademia@metro.co.hu
19 990 Ft + áfa/fő
20 / 20 elérhető

Barista alapképzés

Alapanyag-ismeret
- Mi különbözteti meg a jó kávékeveréket a jó eszpresszókeveréktől?
- Az ár mennyiben nyújt segítséget a választásnál?
- Mire következtethetünk a pörkölt kávé színéből?
- Miért csak a profi csomagolás biztosítja a friss és krémes kávét?

Technológiai ismeretek
Az eszpresszó-munkaterület szakszerű kialakítása, berendezése,vízkezelés. Az őrlő működése, kalibrálása, adagolás. Kávégép és baristaegyüttműködése, szükséges kiegészítő eszközrendszer.

Tudás a gyakorlatban
A résztvevők elsajátítják az igazi olasz kávébár italainak szakszerű készítését: eszpresszó, cappuccino, caffé latte, latte macchiato, americano. Rétegezés és díszítéstechnikák, a latte art alapjai a gyakorlatban.

Day 1:
31-12-2022
05:00 de. - 17:00 du.

A brief summary about the agenda for the time slot

Senkáriuk András

This will be the brief summary of the event trainer or instructor information, for example:
Originally from Florence, the capital of Tuscany, Chef Umberto Moreno has been teaching the Art of Pasta all over the world for more than a decade. He also owns the famous Michelin-star restaurant Libero, in Stuttgart, where he encourages the freedom to experiment in the kitchen and around the table.
We’ve had the great honor of welcoming him to the METRO Chef family in 2020.

Important information about the trainer or instructor if any
Arckép
Would you like to be the first to secure a spot?
Get an early invite to every new experience or event organized by METRO.
Show me the other events
Browse our full range of courses and events.