Barista alapképzés
Milyen a minőségi kávé? Most választ kaphatsz kérdéseidre! Ismerd meg a kávékészítés fortélyait, és sajátítsd el a tudást a szakszerű kávéitalok elkészítéséhez: az eszpresszótól kezdve egészen a lattéig, illetve próbáld ki a gyakorlatban a latte art alapjait is!

Barista alapképzés
Alapanyag-ismeret
- Mi különbözteti meg a jó kávékeveréket a jó eszpresszókeveréktől?
- Az ár mennyiben nyújt segítséget a választásnál?
- Mire következtethetünk a pörkölt kávé színéből?
- Miért csak a profi csomagolás biztosítja a friss és krémes kávét?
Technológiai ismeretek
Az eszpresszó-munkaterület szakszerű kialakítása, berendezése,vízkezelés. Az őrlő működése, kalibrálása, adagolás. Kávégép és baristaegyüttműködése, szükséges kiegészítő eszközrendszer.
Tudás a gyakorlatban
A résztvevők elsajátítják az igazi olasz kávébár italainak szakszerű készítését: eszpresszó, cappuccino, caffé latte, latte macchiato, americano. Rétegezés és díszítéstechnikák, a latte art alapjai a gyakorlatban.
Day 1:
31-12-2022
A brief summary about the agenda for the time slot
Senkáriuk András
This will be the brief summary of the event trainer or instructor information, for example:
Originally from Florence, the capital of Tuscany, Chef Umberto Moreno has been teaching the Art of Pasta all over the world for more than a decade. He also owns the famous Michelin-star restaurant Libero, in Stuttgart, where he encourages the freedom to experiment in the kitchen and around the table.
We’ve had the great honor of welcoming him to the METRO Chef family in 2020.
