fókuszban a tudatos üzemeltetés
Az eredményes és sikeres vendéglátás (étterem, panzió, szálloda) alapfeltétele a tudatos üzemeltetés. Az alapfogalmaktól, eredmény kimutatáson, előrejelzésen, tervezésen át, a döntéshozatalig – hétköznapi üzemeltetési példák elemzésével.
A séfek irányítják a konyhát, az üzletvezetők a vendégtérben dolgozó felszolgálókat, ugyanakkor mindketten vezetik a részlegen dolgozó csapatot. A tulajdonosok, üzemeltetők összehangolják a részlegek munkáját és döntéseket hoznak. Így nagyon fontos, hogy mindannyian képesek legyenek átlátni az egész működését és jó szervezői képességekkel rendelkezzenek.
Lényeges, hogy jól tudjanak gazdálkodni az alapanyagokkal, meg tudják szervezni a különböző munkafázisokat és tudniuk kell kezelni a költségvetést. Ezen a képzésen több évtizedes üzemeltetési tapasztalataikat osztja meg Szente-Orban Judit és Segal Viktor.