Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
barista_fejlec_15-03_coffee_T_heart_02_940x250_1_logoval

Barista képzések

A fekete levest – ahogyan azt még az iskolában megtanultuk – a törökök hozták el Magyarországra, de az új ital nyilván ízlett elődeinknek, hiszen mind a mai napig örömmel fogyasztjuk hidegen és melegen, feketén és tejjel, magában és cukorral, rövidre és hosszúra főzve, egyedül és társaságban. Szeretnél még többet tudni erről a csodálatos, élénkítő italról? Gyere el képzéseinkre, ahol három különböző szempontból ismerheted meg a titkokat.

BARISTA ALAPKÉPZÉS - AZ ELSŐ HULLÁM

Mi az olasz titok? Ezen a napon választ kapunk erre a kérdésre, megismerjük a klasszikus espresso minőségének összetevőit, és a gyakorlatban is kipróbálhatunk jó néhány dolgot.

Alapanyagismeret

  • Mi különbözteti meg a jó kávékeveréket a jó eszpresszókeveréktől?
  • Az ár mennyiben nyújt segítséget a választásnál?
  • Mire következtethetünk a pörkölt kávé színéből?
  • Miért csak a profi csomagolás biztosítja a friss és krémes kávét?


Technológiai ismeretek
Az eszpresszó munkaterület szakszerű kialakítása, berendezése, vízkezelés. Az őrlő működése, kalibrálása, adagolás. Kávégép és barista együttműködése, szükséges kiegészítő eszközrendszer.

Tudás a gyakorlatban
A résztvevők elsajátítják az igazi, olasz kávébár-választék italainak szakszerű készítését:
espresso, cappuccino, caffé latte, latte macchiato, americano... Rétegezés és díszítéstechnikák, a latte art alapjai a gyakorlatban.

Időpont: 2017. 07. 12.
9:30 - 16:00

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Budapark 3.

Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS

ÁRA: 12.000 Ft + áfa/fő

barista_alapkepzes

ÁRAK:

Első hullám: 12 000 Ft + áfa/fő
Második hullám: 15 000 Ft + áfa/fő
Harmadik hullám: 15 000 Ft + áfa/fő

Első és második vagy első és harmadik hullám: 22 000 Ft + áfa/fő
Mindhárom hullám: 35 000 Ft + áfa/fő

Senkáriuk András, a barista képzés oktatója

Vendéglátó-szakoktató, a magyar barista képzés elindítója - a Barista Hungary 2003-as alapításától a cég szakmai vezetője. Az utóbbi 13 évben több tucatnyi kávémárka és kávézólánc, vendéglátó üzletek százai és természetesen baristák ezrei végeztek kávés tanulmányokat szakmai felügyelete mellett.