Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
barista_fejlec_15-03_coffee_T_heart_02_940x250_1_logoval

Barista képzések

A fekete levest – ahogyan azt még az iskolában megtanultuk – a törökök hozták el Magyarországra, de az új ital nyilván ízlett elődeinknek, hiszen mind a mai napig örömmel fogyasztjuk hidegen és melegen, feketén és tejjel, magában és cukorral, rövidre és hosszúra főzve, egyedül és társaságban. Szeretnél még többet tudni erről a csodálatos, élénkítő italról? Gyere el képzéseinkre, ahol három különböző szempontból ismerheted meg a titkokat.

BARISTA ALAPKÉPZÉS - AZ ELSŐ HULLÁM

Mi az olasz titok? Ezen a napon választ kapunk erre a kérdésre, megismerjük a klasszikus espresso minőségének összetevőit, és a gyakorlatban is kipróbálhatunk jó néhány dolgot.

Alapanyagismeret

  • Mi különbözteti meg a jó kávékeveréket a jó eszpresszókeveréktől?
  • Az ár mennyiben nyújt segítséget a választásnál?
  • Mire következtethetünk a pörkölt kávé színéből?
  • Miért csak a profi csomagolás biztosítja a friss és krémes kávét?


Technológiai ismeretek
Az eszpresszó munkaterület szakszerű kialakítása, berendezése, vízkezelés. Az őrlő működése, kalibrálása, adagolás. Kávégép és barista együttműködése, szükséges kiegészítő eszközrendszer.

Tudás a gyakorlatban
A résztvevők elsajátítják az igazi, olasz kávébár-választék italainak szakszerű készítését:
espresso, cappuccino, caffé latte, latte macchiato, americano... Rétegezés és díszítéstechnikák, a latte art alapjai a gyakorlatban.

Időpont: 2018. 10.18., 10.30., 11.21., 12.04.
9:30 - 16:00

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.

Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS

ÁRA: 12.000 Ft + áfa/fő

barista_alapkepzes

Különleges kávék és kávékülönlegességek - A MÁSODIK HULLÁM

Az utóbbi évtizedek üzletileg legsikeresebb kávés koncepciói a kávézóláncoktól származnak. Ennek okait kutatjuk ezen a foglalkozáson. Mit tanulhatunk a láncoktól, milyen kávéitalokkal, kávékészítési technikákkal növelhetjük a kávéfogyasztást?

Alapanyag-ismeret

Milyen a 100% arabica espresso? Hogyan készítsünk kiemelkedő minőségű, sűrű és testes espressot arabika keverékekből? Minősítések és minőség: Fair trade, Rainforest Alliance, UTZ, Bird Friendly…

Technológia ismeretek

A barista új gépekkel, eszközökkel ismerkedik. A jégkásás italok készítéséhez elengedhetetlen a blender, a tejszín vagy a tej hideg habosításához leggyorsabb spindle mixer, de a créme brulée kávénál előkerül még a szakácsfáklya is. 

Tudás a gyakorlatban

A kávézóláncok sikere jórészt a kávéhoz való új hozzáállásban keresendő. A kávé együtt változik az évszakokkal, aktuális és szezonális. Ha kell, körbejárja a világot, hogy igazán egzotikus zamatokat gyűjtsön magába. Nem ízesített kávék, hanem egyedi kávéélmények várnak ránk – a legismertebb kávézóláncok Top 10 különlegessége.  

Időpont:  2018.10.19, 12.05. 
9:30 - 16:00

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.

Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS

ÁRA: 15.000 Ft + áfa/fő

 

 


BARISTA HALADÓ KÉPZÉS - A kávés világ legújabb trendjei - A HARMADIK HULLÁM

Az egyre több helyen emlegetett „kávés újhullám” valójában már a harmadik trend („third wave coffee”), ami újdonságokat hoz a specialty kávés világba. Magyarországon még csak néhány kávézó képviseli ezt a koncepciót, de Londonban, San Franciscóban vagy Melbourne-ben ez a legdinamikusabban növekvő piaci szegmens a kávés vendéglátás területén.  

Alapanyag-ismeret

eredet-meghatározás a kávésoknál viszonylag újkeletű: ország-, termőhely-, mikrorégió-, feldolgozómalom- és ültetvényszelektált kávékat találunk a polcokon. A legújabb trendek egyre világosabb eszpresszó pörköléseket kínálnak. Kóstolás és elemzés.

Technológia ismeretek

Az alternatív technológiák új kávés világokat nyitnak meg a baristák előtt. Az adagonként készített, majd filterezett kávék egy új generáció számára jelenthetik a „kávéélményt”. French press, V60 dripper, Aeropress, Mizudashi - forrón csepegtetett, hideg vízzel kiáztatott és jégen hűtött variációk.

Tudás a gyakorlatban

A látványos latte art öntéstechnika a 3. hullámos kávézók egyik legfeltűnőbb jellegzetessége. Gyakorlott barista trénerünk bemutatója után az ő segítségével a résztvevők kis csoportokban próbálják ki magukat a latte art formák öntésében.

Időpont:  2018.10.31., 12.06.
9:30 - 16:00

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.

Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS

ÁRA: 15.000 Ft + áfa/fő

 

 


ÁRAK:

Első hullám: 12 000 Ft + áfa/fő
Második hullám: 15 000 Ft + áfa/fő
Harmadik hullám: 15 000 Ft + áfa/fő

Első és második vagy első és harmadik hullám: 22 000 Ft + áfa/fő
Mindhárom hullám: 35 000 Ft + áfa/fő

Senkáriuk András, a barista képzés oktatója

Vendéglátó-szakoktató, a magyar barista képzés elindítója - a Barista Hungary 2003-as alapításától a cég szakmai vezetője. Az utóbbi 13 évben több tucatnyi kávémárka és kávézólánc, vendéglátó üzletek százai és természetesen baristák ezrei végeztek kávés tanulmányokat szakmai felügyelete mellett.