Barista képzések

Barista alapképzés

Milyen a minőségi kávé? Most választ kaphatsz kérdéseidre! Ismerd meg a kávékészítés fortélyait, és sajátítsd el a tudást a szakszerű kávéitalok elkészítéséhez: az eszpresszótól kezdve egészen a lattéig, illetve próbáld ki a gyakorlatban a latte art alapjait is!

 

Alapanyag-ismeret

  • Mi különbözteti meg a jó kávékeveréket a jó eszpresszókeveréktől?
  • Az ár mennyiben nyújt segítséget a választásnál?
  • Mire következtethetünk a pörkölt kávé színéből?
  • Miért csak a profi csomagolás biztosítja a friss és krémes kávét?

 

Technológiai ismeretek

Az eszpresszó-munkaterület szakszerű kialakítása, berendezése,vízkezelés. Az őrlő működése, kalibrálása, adagolás. Kávégép és baristaegyüttműködése, szükséges kiegészítő eszközrendszer.

 

Tudás a gyakorlatban

A résztvevők elsajátítják az igazi olasz kávébár italainak szakszerű készítését: eszpresszó, cappuccino, caffé latte, latte macchiato, americano. Rétegezés és díszítéstechnikák, a latte art alapjai a gyakorlatban.


Időpontok: 2021.05.27., csütörtök | 2021.06.29., kedd | 2021.07.27., kedd


Helyszín
:
METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.


Oktató
:
SENKÁRIUK ANDRÁS


Ára
:
17.600 Ft + áfa/fő

barista Latte art képzés

A Latte Art oktatás célja: a képzésen részt vevő összes hallgató a nap végére képes legyen önállóan tejhabokat készíteni, és ebből latte art motívumot önteni.

 

Olyan jelentkezőket várunk:

  • Akik biztos tudást szeretnének elsajátítani ebben a témakörben trénerek felügyelete mellett.
  • Akik szívesen részt vesznek egy aktív, koncentrált gyakorlati oktatáson, kisebb létszámú csoportban egy konkrét cél elérésének érdekében.

 

A tréning eredményeként igazi sikerélményt élnek át a jelentkezők!

 

Időpontok: 2021.05.28., péntek | 2021.06.30., szerda | 2021.07.28., szerda

Helyszín:
METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.

Oktató
: SENKÁRIUK ANDRÁS

Ára
: 21.600 Ft + áfa/fő

Barista tanfolyam - 5 napos képzés

Új szakmai képzést indítottunk el a 2019-es évtől, mely egy koncentrált, 5 napos intenzív tanfolyam a Gasztroakadémián. Azokat a szakembereket várjuk, akik tényleg komolyan gondolják a kávékészítést, és céljuk, hogy kávéismereteiket rendszerezzék, a barista szakma nemzetközileg elvárt tudásanyagát elsajátítsák.

 

A barista tanfolyam tematikája:

  • 1. nap: A kávékészítés rendszere, eszpresszó és brewing technológiai kör, espresso és V60 készítés.
  • 2. nap: Tejhabosítás: tejhabos italok és latte art elmélet, gyakorlat.
  • 3. nap: Brewingeszközök megismerése, szakszerű használata és latte art gyakorlás, szívforma öntése.
  • 4. nap: Őrlőállítás, adagolás, eszpresszótechnológia és latte art öntéstechnika különböző méretű csészékbe és poharakba.
  • 5. nap: Kávékülönlegességek, klasszikus receptek, jeges változatok, modern kávéválaszték és latte art gyakorlás.

 

Időpont: 2021.06.21 - 2021.07.25.

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.

Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS

Ára: 107.000 Ft + áfa/fő

Érdekel bármelyik a képzés?
A gombra kattintva jelentkezz!
Jelentkezem



Vendéglátó-szakoktató, a magyar barista képzés elindítója - a Barista Hungary 2003-as alapításától a cég szakmai vezetője. Az utóbbi 16 évben több tucatnyi kávémárka és kávézólánc, vendéglátó üzletek százai és természetesen baristák ezrei végeztek kávés tanulmányokat szakmai felügyelete mellett.