Barista képzések

BARISTA ALAPKÉPZÉS

Milyen a minőségi kávé? Most választ kaphatsz kérdéseidre! Ismerd meg a kávékészítés fortélyait, és sajátítsd el a tudást a szakszerű kávéitalok elkészítéséhez: az eszpresszótól kezdve egészen a lattéig, illetve próbáld ki a gyakorlatban a latte art alapjait is!

Alapanyag-ismeret

  • Mi különbözteti meg a jó kávékeveréket a jó eszpresszókeveréktől?
  • Az ár mennyiben nyújt segítséget a választásnál?
  • Mire következtethetünk a pörkölt kávé színéből?
  • Miért csak a profi csomagolás biztosítja a friss és krémes kávét?

 

Technológiai ismeretek

Az eszpresszó-munkaterület szakszerű kialakítása, berendezése,vízkezelés. Az őrlő működése, kalibrálása, adagolás. Kávégép és baristaegyüttműködése, szükséges kiegészítő eszközrendszer.

 

Tudás a gyakorlatban

A résztvevők elsajátítják az igazi olasz kávébár italainak szakszerű készítését: eszpresszó, cappuccino, caffé latte, latte macchiato, americano. Rétegezés és díszítéstechnikák, a latte art alapjai a gyakorlatban.

 

Időpontok: 

2024.10.08. - kedd
2024.11.13. - szerda

 

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.

Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS

Ára: 19.900 Ft + áfa/fő

Jelentkezés a képzésre

BARISTA LATTE ART KÉPZÉS

A Latte Art oktatás célja: a képzésen részt vevő összes hallgató a nap végére képes legyen önállóan tejhabokat készíteni, és ebből latte art motívumot önteni.

Olyan jelentkezőket várunk:

Akik biztos tudást szeretnének elsajátítani ebben a témakörben trénerek felügyelete mellett, valamint szívesen részt vesznek egy aktív, koncentrált gyakorlati oktatáson, kisebb létszámú csoportban egy konkrét cél elérésének érdekében. 

A tréningen való részvétel feltétele a barista alapképzés elvégzése.

 

Időpontok:

2024.10.09. - szerda

 

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.

Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS

Ára: 30.000 Ft + áfa/fő

Jelentkezés a képzésre

BARISTA TANFOLYAM - 5 NAPOS KÉPZÉS

Új szakmai képzést indítottunk el a 2019-es évtől, mely egy koncentrált, 5 napos intenzív tanfolyam a Gasztroakadémián. Azokat a szakembereket várjuk, akik tényleg komolyan gondolják a kávékészítést, és céljuk, hogy kávéismereteiket rendszerezzék, a barista szakma nemzetközileg elvárt tudásanyagát elsajátítsák.

A BARISTA TANFOLYAM TEMATIKÁJA:

  • 1. nap: A kávékészítés rendszere, eszpresszó és brewing technológiai kör, espresso és V60 készítés.
  • 2. nap: Tejhabosítás: tejhabos italok és latte art elmélet, gyakorlat.
  • 3. nap: Brewingeszközök megismerése, szakszerű használata és latte art gyakorlás, szívforma öntése.
  • 4. nap: Őrlőállítás, adagolás, eszpresszótechnológia és latte art öntéstechnika különböző méretű csészékbe és poharakba.
  • 5. nap: Kávékülönlegességek, klasszikus receptek, jeges változatok, modern kávéválaszték és latte art gyakorlás.

 

Időpont: 2024.11.18-22. - hétfő-péntek

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.

Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS

Ára: 107.000 Ft + áfa/fő

Jelentkezés a képzésre
ÉRDEKEL BÁRMELYIK KÉPZÉS?
A gombra kattintva jelentkezz!
Jelentkezem