Interjú molnár pállal

A Paulus Molnár Borház tulajdonosával, borásszal

Molnár Borház

Röviden bemutatná a cégét? Hogyan kezdett el gazdálkodni? Mióta foglalkozik ezzel a tevékenységgel?

Már gyerekkoromban is a szőlő és a bor körül forgott az életem, hisz negyedik generációs szőlőtermelő családból származom. A sors viszont úgy hozta, hogy külföldön kezdjek hozzá a felnőtt élethez. 19 évesen Svájcba költöztem, és 5 év svájci gyakorlat után önálló vállalkozásba kezdhettem a gépiparban, melyet 38 évig formáltam, fejlesztettem és végül sikeresen továbbadtam. A régen dédelgetett álmomat, hogy egyszer saját szőlőföldem legyen hangulatos kis pincével, benne finom borokkal, sosem adtam fel. 2000-ben meg is vásároltam az első pincémet és szőlőmet Mór egyik patinás részén, a Vén-hegyen. Ezután véletlen „szerencse" volt, hogy hozzám került a móri borvidék 160 hektárnyi parlagon maradt területe is. Óriási kihívásnak éreztem, de úgy gondoltam, jó döntés megvásárolni. Ebből a mai napig 130 hektárt telepítettünk be. 2012-ben megalapítottam a legújabb technológiával felszerelt Molnár Borházat. Az elnevezést a márkaépítés szempontjából Paulus Molnár Borház névre változtattuk, amiben a Paulus név a svájci becenevemből ered.

 

Miben mások Önök a többi hasonló profilú céghez képest?

A móri borvidéken lévő termőterületek egyszerűen csodálatosak, országunk egyik legértékesebb kincsesládája. A kimagasló minőségű talajnak és az éghajlati viszonyoknak köszönhetően kiváló szőlőket termesztünk, amelyekből zamatos borokat készítünk. Törekszünk a precizitásra, hogy a boraink vásárlóink első számú kedvencévé váljanak, illetve egy-egy nívós borverseny legmagasabb kategóriájában szerepeljenek.

 

Honnan merítenek új ötleteket, inspirációt, hogy folyamatosan versenyképesek maradjanak?

Valljuk, a versenyképesség alapköve, hogy a jelenben élünk, a jövőben gondolkodunk. Ez visz minket előre.

 

Melyik a legjobbnak tartott termékük?

Nem tudnám megmondani, hogy melyik a legjobb termékünk, hisz minden bor más. Számunkra a vásárlói visszajelzések mutatják meg, melyiket tekinthetjük a legjobbnak. Nekem minden évben egy másik bor a nagy kedvencem. Tavaly a Gold Zenit és a Gold Olaszrizling volt, idén a Gold Sauvignon Blanc, amely a jelenlegi trendnek megfelelően az Új-Zéland-i stílus jegyeit viseli magán.

 

Voltak pillanatok a vállalkozás történetében, amelyek különösen büszkévé tették?

Az első nagy pillanat 2015-ben volt, amikor kíváncsiságból elküldtük az első Királyleányka - Ezerjó pezsgőnket a Nagy Magyar Borsmustrára. Az eredmény az „Év Csúcspezsgője” cím megszerzése lett. 2018-ban pedig miénk lett az „Ország Legjobb Roséja” kitüntetés. Ugyanebben az évben nyerte el főborászunk, Mogyorósi Lajos „Az év ifjú borásza” címet. Tavaly az Országos Borversenyen a második legsikeresebb borászat lettünk; ez mind-mind örömmel tölt el minket, de a legfontosabb az elégedettség és a mosoly a fogyasztóink arcán, amikor a borainkat kóstolják.

 

Mi a következő cél, amit még szeretne elérni és kitűzött Önmaga elé?

A Paulus Wine Resort felépítése Móron a Bormúzeum Étterem szomszédságában.

 

Ha nem lennének korlátok, milyen lenne álmai vállalkozása?

A korlátokat mi szabjuk meg magunknak, a fejlődésben nem ismerek határokat. A folyamatos újítások mellett elégedett ember vagyok, és úgy gondolom, hogy ha keményen dolgozunk, akkor az álmainkat valóra tudjuk váltani. Sokszor inkább tenni kell a dolgokért, mint álmodozni.

 

Mi fontos Önnek az életben, az emberi kapcsolataiban, ami a vállalkozása stílusát is meghatározza?

Számomra a családom a legfontosabb, ahol feltöltődöm. Vállalkozásomban is szükségesnek tartom a családias légkör megteremtését, ahol az „egy mindenkiért, mindenki egyért” elve érvényesül.

 

Úgy érzi, a METRO-ban partnerre talált vállalkozása sikeréhez?

Természetesen, mégpedig egy olyan kiváló partnerre leltem, amely méltó módon prezentálja borainkat a fogyasztóink felé.

 

Van-e olyan mottó, amit magáénak érez, ami jellemzi az Ön tevékenységét?

„Egy borászat tele élménnyel és szenvedéllyel.”

 

További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.
Katalógusok
Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ismerje meg a legfrissebb ajánlatainkat.
Hírlevél feliratkozás