Interjú Maklári Petrával

A Premium Rabbit Culinaris Kft. ügyvezető igazgatójával

Hogyan kezdett gazdálkodni? Mióta foglalkozik ezzel?

 Cégünket a Premium Rabbit Culinaris Kft-t 2017-ben kezdte el építeni az anyukám, a teljes beruházási folyamat és minden más előkészítés az ő keze munkája. Sokáig dolgozott multinacionális cégeknek, de elérkezettnek látta az időt, hogy saját vállalkozást indítson. Ahogy ő mondaná "Tudni kell átadni a helyet az ifjú titánoknak.” - így a családi vállalkozás vezetését rám bízta. Azt szerette volna, hogy a teljes céget lássam át, és tapasztaljam meg minden egyes folyamatát, mely számomra kihívás, felelősség és egy lehetőség a sikerre.

A tenyésztéstől a feldolgozáson át a termékek a boltok polcaira való kerüléséig minden folyamatot meg kellett tanulnom, vagy akár egy MAS auditra való felkészülést és annak levezénylését is, melyek megedzettek a cég ügyvezetésére és a feladatok ellátására. Szerettünk volna egy olyan kis-közép vállalkozást, ami egyedi, és nemcsak a profitról szól, hanem jó célt is szolgál. Élelmiszerre mindig szükség van, főleg a mai felgyorsult világunkban, ahol egyre többen figyelnek oda az egészséges és minőségi élelmiszerek fogyasztására. A nyúlhús pedig amellett, hogy finom és nem egy tömeg termék, nagyon egészséges. 


Miben mások önök a többi hasonló profilú céghez képest?

Cégünk egy kézműves manufaktúra, melyben kisüzemi termelésre adaptáltuk a folyamatainkat. Kicsik vagyunk és nem is szeretnénk hatalmas multinacionális céggé válni, bár nálunk ugyanazok a folyamatok mennek végbe, mint egy nagy vágóhíd esetében, ugyanolyan higéniai és technológia elvárásoknak kell megfelelnünk.A mi cégünk magával a hús feldolgozásával foglalkozik, de fontosnak tartjuk, hogy egy olyan tenyésztővel dolgozzunk, aki ugyanúgy gondolkozik, mint mi, hisz a hús minősége már az állattartásnál eldől. 

Összehozott minket, mondjuk úgy a jó szerencse, Gerst János nyúltenyésztővel, akivel fiatalos lendülettel, karöltve tudjuk prezentálni a kiváló, prémium minőségű nyúlhúst. János a kizárólagos beszállítónk, aki a Mecsekben rendezte be gazdálkodását. Nagy örömmel vette együttműködésünket, és számára ugyanúgy fontos, hogy a hazai termékek hazai asztalra kerüljenek. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy csakis a legjobb minőségű termékek jussanak el a vásárlókhoz: Kizárólag olyan alapanyaggal dolgozunk, aminek ismerjük az előéletét, hátterét. 


Honnan merítenek ötleteket, inspirációt, hogy folyamatosan versenyképesek maradjanak? 

A vásárlói visszajelzésekből. Folyamatos a kommunikáció a fogyasztóinkkal, beszállítónkkal. Nagyon fontos számunka a visszajelzés, hiszen ezáltal tudjuk fejleszteni termékeinket és folyamatainkat egyaránt. Azon munkálkodunk, hogy kisüzemi berendezkedés mellett, hogyan tudunk minél több vásárlói igényt változatosan kielégíteni.


Megosztana velünk egy szakmai titkot? 

Révén, hogy állatokról van szó a titok a felelősség, kitartás, céltudatosság, precizitás. Az alapanyag nagyon fontos.

 

Például melyik a legjobbnak tartott termékük?

Nem emelném ki egyiket sem, hisz önmagában az állat minden része tökéletes alapanyag egy jó recepttel párosítva. 


Mit tehetünk, hogy megőrizzük egy ilyen kiváló alapanyag zamatát, minőségét?

A tenyészet folyamatos felügyelete, a lehető legjobb szelektálás mellett a genetikai sokszínűség megőrzése, így a sikeres tenyésztés borítékolható, ami garantálja a mindig kiváló, mindig zamatos prémium minőséget!


Voltak pillanatok a vállalkozás életében, amelyek különösen büszkévé tették? 

Számomra már az is büszkeség, hogy ezt a céget vezethetem, melyben új kihívások elé állít, hiszen az egyetlen kisüzemi nyúlvágóhíd. Nem volt kitől és honnan segítséget kérni és kapni, ezért évekig tanultunk és építettük az üzemet, hogy a nyúlhúst megfelelően tudjuk feldolgozni.Természetesen arra is büszkék vagyunk, hogy a magyar piacon a METRO áruházláncban debütálhat a termékünk. Továbbá általában büszkeséggel tölt el, hogy termékeink által a vásárlóink biztos forrásból származó húshoz jutnak és többek között a mi működésünknek is köszönhetően hozzájárulunk a hazai fogyasztók változatos és tudatos táplálkozási szokásainak kialakításához.A pozitív visszajelzések és a visszatérő vásárlóink megerősítenek minket abban, hogy jó irányban haladunk.


Mi a következő cél, amit még el szeretne érni és kitűzött önmaga elé?

Rövid távú célkitűzéseink között szerepel egy reális mértékű növekedés, ami még lehetővé teszi, hogy kontrollálhassuk a vállalkozást és a munkafolyamatokat. Szeretnénk megőrizni a kézműves manufaktúra jelleget, mindezt a prémium minőség megtartása mellett.

A másik cél az, hogy megszerettessük a magyar emberekkel a nyúlhúst, hogy fellendítsük a fogyasztását. Tenyésztőnkkel közösen szeretnénk növelni a nyúl állományt. Mindenki számára ismertté tenni a márkánkat.


Ha nem lennének korlátok, milyen lenne álmai vállalkozása? 

Számomra ez már egy megvalósult álom, nem vágyom másra! 


Mi fontos Önnek az életben, az emberi kapcsolataiban, ami a vállalkozása stílusát is megfogalmazza?

Egyértelműen a minőség. Ez egyaránt értendő az emberi kapcsolatainkra és az üzletpolitikánkra is. A kevesebb néha több. A tömegtermeléssel szemben, mi inkább a méltányos kereskedelem elkötelezettjei vagyunk. 


Mennyire fontosak önnek az üzleti kapcsolatok? Úgy érzi a METRO-ban partnerre talált vállalkozása sikeréhez?

Egy cég életében rendkívül fontosak az üzleti kapcsolatok, az üzlettársak. Hosszútávú együttműködésre és bizalmi kapcsolatra törekszünk partnereinkkel. Olyan partnerekkel szeretnénk együtt dolgozni, akik osztoznak a küldetéstudatunkon. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a METRO támogatja a haza termelőket, tenyésztőket. Kereskedelmi szakértelme és országos hálózatával hozzájárul a vállalkozásunk népszerűsítéséhez.


Ha nem ezzel foglalkozna, mivel foglalkozna szívesen? 

Mindig is rajongói voltunk a minőségi élelmiszernek, így a nyúlnak is. Édesanyám és én is imádunk sütni, főzni. A barátaim elmondása szerint Isten adta tehetségem van hozzá.  Azt hiszem ezt a tudásom fejleszteném tovább, és ezzel foglalatoskodnék. Szakácskönyvet publikálnék, vagy esetleg gasztroblogot vezetnék. 


Van olyan mottó, amit magáénak érez, ami jellemzi az ön tevékenységét?

A missziónknak tekintjük azt, hogy az emberek asztalára minőségi étel kerüljön. „Amit eszel, azzá leszel."

További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.
Katalógusok
Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ismerje meg a legfrissebb ajánlatainkat.
Hírlevél feliratkozás