Interjú Borbély Sándorral

A Jászvega Global Kft. ügyvezető igazgatójával

Honnan merít új ötleteket, inspirációt, hogy folyamatosan versenyképesek maradjanak?

Mindig igyekszem igazodni kereskedelmi partnereink, és így közvetetten a fogyasztók igényeihez, az ő elvárásaik ösztönöznek minket a folyamatos fejlesztésre. Tagja vagyok a "Love mysalad" mozgalomnak, ami egy nemzetközi kezdeményezés, amely a termelők, a hivatásos felhasználók és a fogyasztók közötti kapcsolat létrehozását tűzte zászlajára a zöldségiparban. Én a Jászvega Global Kft. profilját mindig aktívnak és nyitottnak álmodtam meg, ezért örömmel szálltam be hasonló programokba, és tárom ki szakértelmünket, valamint tapasztalataim minden salátabarát felé. 


Melyik a legjobbnak tartott terméke, és mit tehetünk, hogy megőrizzük egy ilyen kiváló alapanyag zamatát, minőségét?

A fejes saláta évtizedes uralmát mára megtörte a hihetetlenül sokszínű és egészséges jégsaláta, így jelenleg ez a legkeresettebb zöldségem. Mi a megrendelés aktuálissá válásának napján reggel vágjuk ki a salátafejeket. Utána lemossuk, majd mikroperforált fóliába csomagoljuk és hűtőkamrában tároljuk, míg a kiszállítás meg nem történik. Fontos tényező a hűtés, mivel így tudjuk garantálni, hogy friss áru kerüljön az áruházak polcaira.Voltak pillanatok a vállalkozás történetében, amelyek különösen büszkévé tették?Büszke vagyok arra, hogy saját, magyar árut tudok előállítani és szállítani, aminek igyekszem hangot is adni.


Mi a következő cél, amit még el szeretne érni, és kitűzött önmaga elé?

Szeretném bővíteni, fejleszteni a gazdaságom, kihasználni a mai modern technológia által nyújtott lehetőségeket. Igyekszem lépést tartani a fejlődő gazdaságokkal, és nyitott vagyok minden új salátafajta kipróbálására, termesztésére.Ha nem lennének korlátok, milyen lenne álmai vállalkozása?

Azt mondhatom, hogy ez a vállalkozás maga a megvalósult álom már most is. Büszkeséggel tölt el, hogy folyamatosan tudunk termelni, jelen lenni a hazai piacon, és lassan két évtizede a METRO áruházak kiemelt beszállítójaként, problémamentesen tudunk működni. Ez volt az elképzelésem és a mai napig arról álmodok, hogy a hazai piacon való folyamatos aktív részvétel mellett minél több vevővel kerüljek kapcsolatba, és széles körben népszerűsítsem nagy gonddal termelt és válogatott salátakülönlegességeimet.


Mi fontos önnek az életben, az emberi kapcsolataiban, ami vállalkozása stílusát is meghatározza?

Egy ekkora termőterület irányításánál már különösen fontos az együttműködés és a kölcsönös megbízhatóság, szeretünk még egy kicsit az elvárásokon felül is teljesíteni. Cégem alakulása óta a rendeléseket aznapi szedéssel és szállítással tudjuk teljesíteni, így sok más termelővel szemben előnyünk a frissesség, ami a salátaféléknél fő szempont. A cég munkatársain felül jó kapcsolatot ápolok más salátatermelő cégek tulajdonosaival is, és megosztjuk egymással az évek során gyűjtött tapasztatainkat.


Mennyire fontosak önnek az üzleti kapcsolatok? Úgy érzi a METRO-ban partnerre talált vállalkozása sikeréhez?

Rendkívül fontos, hogy mindig számíthasson az ember a partnerére. Sokak számára óriási lehetőség az, hogy a METRO nemzetközi vállalatként sem felejtette el azt, hogy minden nagynak apró a kezdete, és a METRO-nak fontos törekvése, hogy felkarolja és segítse a hazai termelőket az igazi sikerek elérésében. Mindent egybe vetve nagyon örülök, hogy a METRO szakértői csapatával nagyon jó együttműködést ápolunk, hiszen a közös fejlődés mindkét fél érdeke.


Ha nem ezzel foglalkozna, mivel foglalkozna szívesen?

Ennyi év után el sem tudok képzelni mást, mint a gazdálkodást. Annyi szeretet, kitartás és odaadás van részemről a zöldségtermesztésben, amit más hivatásban már nem hiszem, hogy megtalálnék. Szakmám szerint autószerelő vagyok, de nagy szerencsémre kertész családba nősültem, így hát a nagybani piac világától a 15 hektáros nagykereskedelmi termelésig az egész szamárlétrát bejártam, és erre az útra visszatekinteni mindig nagy örömmel tölt el.


Van olyan mottó, amit magáénak érez, ami jellemzi az ön tevékenységét? 

A legtöbb ember számára a földterület csak nyűg, hiszen művelni kell. Én viszont egy lehetőséget látok benne, mert ahogy Shakespeare mondta: „a műhöz nem csak művészet és tudás – türelem is kell”. Mára városlakók ezreinek és vendéglátó egységek sokaságának kerülnek terítékére az innen származó salátakülönlegességek az év minden szakaszában, erre nagyon büszke vagyok és örömmel tölt el, hogy egyre többen megismerik és fogyasztják termékeinket!


További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.
Katalógusok
Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ismerje meg a legfrissebb ajánlatainkat.
Hírlevél feliratkozás