Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Mentes étel, teljes élet

940

A METRO áruházak polcain több, mint 170 speciális élelmiszer található. Néhány áruházban a glutén-, a laktóz-, a cukormentes és a bio élelmiszerek külön kialakított részen találhatóak.

A speciális élelmiszerek a következő szimbólumokkal vannak ellátva:

gluten

A Cross Grain Symbol, azaz az áthúzott kalász jel és a gluténmentes felirat garanciát jelent a vásárlás során. Azt jelenti, hogy a fogyasztásra kész élelmiszerben a glutén mennyisége a 20 mg/kg-ot nem haladja meg. 

laktoz

A fogyasztásra kész élelmiszerben a laktóz mennyisége kevesebb, mint 0,1 g/100 g vagy 0,1 g/100 ml (más országokban ez az érték eltérő lehet).

cukor

Az élelmiszer nem tartalmaz mono- vagy diszacharidokat, illetve egyéb, édesítő hatása miatt használt összetevőt. Ha a termék tartalmaz cukrot, és az az összetevők természetes jellegéből adódik, akkor a címkén szerepeltetni kell az alábbi kiegészítő mondatot: természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

szoja

(nincs rá vonatkozó előírás): az élelmiszer összetevői között szója vagy szójaszármazék nem található, valamint keresztszennyeződés formájában sincs jelen a termékben.

szenhidrat

Az élelmiszer szénhidrát-tartalma a piacon kapható hasonló jellegű termékek szénhidrát-értékéhez képest legalább 30%-kal alacsonyabb.

gmo

Olyan gazdálkodásból/termesztésből származó állat vagy növény, amelynél nem alkalmaznak módosító géntechnológiát, illetve a feldolgozott élelmiszer nem tartalmaz olyan növényi vagy állati eredetű összetevőt, amely genetikailag módosított. A növényi eredetű takarmány vagy élelmiszer GMO-t max. 0,1%-ban tartalmazhat.

allergen

Az élelmiszer összetevői között nem található olyan összetevő, amely a 1169/2011/EU rendelet II. mellékletében felsorolt allergén anyagokat vagy termékeket tartalmazná.


"Mentes étel, teljes élet" - katalógus

Inspirációk magazin - mentes különszám