Elkészítés:
Egy fedeles (sütőbe is tehető) serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd kérgesítsük a hús minden oldalát. Közben sózzuk, borsozzuk, tegyük melléjük a kakukkfű ágakat és a felszeletelt fokhagymát. Ha megpirultak, öntsük fel az alaplével, fedjük le és tegyük 130 fokos, előmelegített sütőbe. Süssük legalább 3 órán át, miközben félóránkként megforgatjuk a csülköket. Ha szükséges, tovább sütjük. A csülkök méretétől függően ezzel a módszerrel 3-4 óra alatt sül omlósra a bárány.
Akkor jó, ha a hús szinte leomlik a csontról. A narancshéját finoman lereszeljük, levét kifacsarjuk, leszűrjük. A visszamaradt szaftot átszűrjük és egy serpenyőbe tesszük. Felöntjük a kávéval, szójaszósszal, narancslével és a cukorral. A vajjal krémesítjük, majd sűrű mártássá redukáljuk. Legvégül belekeverjük a finomra reszelt narancshéjat is.
Közben elkészítjük a pürét is. Ehhez a sárgarépákat meghámozzuk, csíkokra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk és rászedjük a répákat. Sózzuk, borsozzuk, fokozatosan öntünk alá mindig egy kevés vizet. Lefedve puhára pároljuk úgy, hogy a végén elpárologjon alóla minden víz. Ekkor megszórjuk a cukorral és karamellizáljuk.
A sült répákat még forrón leturmixoljuk a vajjal és a vanília kikapart belsejével. A kelkáposzta sötétebb zöld, de zsenge leveleit vékony csíkokra vágjuk. Tálaláskor a tányér közepére szedünk a répapüréből, a közepére állítjuk a csülköket. A püré köré locsolunk a kávés szószból, végül kelkáposzta csíkokat szórunk az ételre.