Kuktába vagy lábasba tesszük a hozzávalókat, és lassú tűzön puhára főzzük (kuktában 1,5 óra, letakart lábasban 2,5-3 óra alatt). Amikor kézmelegre hűlt, leszűrjük a levét, kiszedjük a fűszereket és a hagymákat. A húst szálakra tépjük, edénykébe tesszük, és a lé tetejére kivált zsírral felöntjük.
Savanyított retek
8 db hónapos retek
2 dl METRO Chef almaecet
2 dl víz
10 g METRO Chef Himalája só
40 g cukor
2-3 szem METRO Chef feketebors
5-6 szem METRO Chef koriandermag
A retkeket alaposan letisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk vagy egészben hagyhatjuk.
A többi hozzávalót felfőzzük és a retkeket mérettől függően 20-60 másodpercig főzzük benne. Tűzről levéve a lében hagyjuk kihűlni. Hűtőbe téve lehetőleg 12 órát várjunk fogyasztás előtt.