Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Osztriga

Az osztrigát ellenőrzött körülmények között, úgynevezett akvakultúrákban tenyésztik. A legnagyobb tenyésztők Európában, Franciaország, Írország valamint Hollandia. Míg Ázsiában az osztrigát kizárólag feldolgozva, addig Európában nyersen is fogyasztják.

Igazán előkelő ínyencség, néhány csepp citromlé és száraz pezsgő kíséretében, elegáns vendégváró vagy előétel. Alacsony zsír- és szénhidrát, valamint magas proteintartalma miatt szívesen fogyasztják. További ajánlataink a kategóriában: Vongole kagyló, Kékkagyló, Fésűkagyló hús.
osztriga


Recept TIPP:

Csőben sült osztriga pezsgőhabbal

Hozzávalók: 

  • 18 osztriga, 1 citrom, 100 g julienre vágott zöldség, 3 tojássárgája, 75 ml blanc de blancs pezsgő, 75 g vaj, 4 szál kapor, bors

Elkészítés: kattintson ide >>