Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

A hónap hala

940_v1
Az egyedülálló választék mellett fontos számunkra a frissesség. Köztudott, hogy minden évszaknak megvannak a szezonális alapanyagai, így a halfajtái is, ezért a METRO minden hónapban kihirdeti a Hónap Halát. A választás alapja a szezonalitás, vagyis hogy melyik halat vagy tengeri élőlényt mikor tudjuk a legjobb minőségben biztosítani vásárlóinknak.


A hónap hala:

Vörös tonhal

A vörös tonhal erős és robosztus testű ragadozó hal, testének háromnegyed része izom. Egyaránt előfordul az Atlanti-óceán északi részén, a Fekete-tengerben, a Földközi tengerben és a norvég Lo-folyóban.

Tovább

VrstonhalThunnusalbacares1

A hónap hala:

Osztriga

Az osztrigát ellenőrzött körülmények között, úgynevezett akvakultúrákban tenyésztik. A legnagyobb tenyésztők Európában, Franciaország, Írország valamint Hollandia.

Tovább

Ultime-osztriga---Crassostrea-Gigas1

A hónap hala:

Garnéla

A garnélák a rákok rendkívül népes családjához tartoznak. A világon legalább 3000 faj tartozik hozzájuk, ebből kb. 350 fajt halásznak, melyek minőségileg nagyon különböznek egymástól.

Tovább

1715

A hónap hala:

A vajhal

A vajhal, olajhal, vagy kígyómakréla, leginkább trópusi és mérsékelt égövi tengerekben, óceánokban 200-1100 m közötti mélységben fordul elő. 

Tovább


A hónap hala:

Farkas sügér

A farkassügér a sügérfélék családjába tartozik, főként a Földközi-tengerben él. A hal testhossza maximum 35-80 centiméter. Kereskedelmi forgalomban többnyire tenyésztett formában áll rendelkezésre 300-400 grammos méretben.

Tovább


Előző időszakok halai:

Lazacfilé

A vadon elő lazac a folyók és patakok forrásvidékén jön a világra, majd útra kel a tenger fele. Manapság a kereskedelmi forgalomba kerülő lazacok többsége tenyésztett, ennek köszönhetően egész évben, kiváló minőségben kapható.

Tovább  


Vörös álsügér

A vörös álsügért óceáni sügérnek is nevezik, az egyik legkedveltebb tengeri halfaj. Előfordulási területei: a Csendes-óceán északi része, de gyakori a Bering-tengerben, az Aleut-szigeteknél egészen San Diegóig.

Tovább  Kagylók

Régen a halászok úgy tartották, hogy a kagylók minősége az „R” betűs hónapokban a legjobb, és csak ekkor érdemes őket fogyasztani. Ma már ez az állítás a folyamatos termelésnek és fejlesztéseknek köszönhetően nem állja meg a helyét, akár minden nap jó minőségű, friss kagylók kerülhetnek az asztalunkra.

Tovább  Farkassügér

A horvátországi nyaralások kihagyhatatlan fogása a BRANCIN, azaz a FARKASSÜGÉR. Élje meg újra a horvátországi gasztronómia élményét a METRO-val, és kóstolja meg Horvátország legjobb ízét.

Tovább  Pisztráng

A pisztráng a lazacfélék családjába tartozó halfaj. . Élete túlnyomó részét édesvízben tölti, Európában az 1800-as évek végén honosították meg. Gyors növésű, átlagos mérete 30-50 centiméter, és maximum 5-6 kilogramm.

Tovább  Garnéla

Nagyon gyorsan megsül, illetve megfő, néhány percet szánjunk rá, ám ha túlsütjük/főzzük, megkeményedik, gumiszerűvé válik. Felhasználása nagyon sokoldalú, hidegen salátákra tegyük, de főtt tészták és halak remek kísérője is lehet.

Tovább  Tintahal

 A tintahal felhasználási területe hasonló a polipéhoz, de a húsa puhább, így nincs szükség hosszas előfőzésre, puhításra.

Tovább  Arany Durbincs

Az egyik legkedveltebb halfajta: hófehér, lágy, ugyanakkor feszes és puha húsa miatt, ami nem utolsósorban rendkívül finom és alig szálkás.

Tovább