Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

A hónap hala

Az egyedülálló választék mellett fontos számunkra a frissesség. Köztudott, hogy minden évszaknak megvannak a szezonális alapanyagai, így a halfajtái is, ezért a METRO minden hónapban kihirdeti a Hónap Halát. A választás alapja a szezonalitás, vagyis hogy melyik halat vagy tengeri élőlényt mikor tudjuk a legjobb minőségben biztosítani vásárlóinknak.

Novemberben a hónap hala:

Lazacfilé

A vadon elő lazac a folyók és patakok forrásvidékén jön a világra, majd útra kel a tenger fele. Manapság a kereskedelmi forgalomba kerülő lazacok többsége tenyésztett, ennek köszönhetően egész évben, kiváló minőségben kapható.

Tovább


Októberben a hónap hala:

Kagylók

Régen a halászok úgy tartották, hogy a kagylók minősége az „R” betűs hónapokban a legjobb, és csak ekkor érdemes őket fogyasztani. Ma már ez az állítás a folyamatos termelésnek és fejlesztéseknek köszönhetően nem állja meg a helyét, akár minden nap jó minőségű, friss kagylók kerülhetnek az asztalunkra.

Tovább


Szeptemberben a hónap hala:

Farkassügér

A horvátországi nyaralások kihagyhatatlan fogása a BRANCIN, azaz a FARKASSÜGÉR. Élje meg újra a horvátországi gasztronómia élményét a METRO-val, és kóstolja meg Horvátország legjobb ízét.

Tovább


Augusztusban a hónap hala:

Pisztráng

A pisztráng a lazacfélék családjába tartozó halfaj. . Élete túlnyomó részét édesvízben tölti, Európában az 1800-as évek végén honosították meg. Gyors növésű, átlagos mérete 30-50 centiméter, és maximum 5-6 kilogramm.

Tovább


Júliusban a hónap hala:

Garnéla

Nagyon gyorsan megsül, illetve megfő, néhány percet szánjunk rá, ám ha túlsütjük/főzzük, megkeményedik, gumiszerűvé válik. Felhasználása nagyon sokoldalú, hidegen salátákra tegyük, de főtt tészták és halak remek kísérője is lehet.

Tovább

Júniusban a hónap hala:

Tintahal

 A tintahal felhasználási területe hasonló a polipéhoz, de a húsa puhább, így nincs szükség hosszas előfőzésre, puhításra.

Tovább


Májusban a hónap hala:

Arany Durbincs

Az egyik legkedveltebb halfajta: hófehér, lágy, ugyanakkor feszes és puha húsa miatt, ami nem utolsósorban rendkívül finom és alig szálkás.

Tovább