Termékeink

  • Paprika

    Paprika

    A paprika az indiánok ősi termesztett növénye.

  • Paradicsom

    tomatoes

    Fontos a paradicsom vásárlásánál, hogy ne legyen se túl kemény, se túl puha

  • Uborka- és tökfélék

    cucumber

    Az uborka ázsiai eredetű, Kelet-Indiából, a Himalája lejtőiről származik. A legrégebben ismert zöldségfélék egyike



Zöldség

  • Szállítók

    A METRO beszállítói megbízható, ellenőrzött termékeket biztosítanak, amelyet független harmadik fél rendszeresen ellenőriz

    Kiemelt szempont, hogy a termékek nyomon-követhetősége biztosított legyen

  • Áruházak

    Az áruházak Zöldség Gyümölcs osztályain folyamatos minőségellenőrzés zajlik, hogy a vásárlóink számára a megfelelő frissességet tudjuk biztosítani

    A megfelelő hőmérséklet fenntartása érdekében minden METRO áruház zöldség-gyümölcs osztálya temperált.

    A kényelmi termékeket hűtőkben tároljuk, hogy megőrizzék frissességüket és minőségüket.

  • Raktári minőség ellenőrzés

    A teljes ellátási lánc során ellenőrizzük a szállítási körülményeket, hőmérsékletet
    A beérkező termékek minőségét minden beszállításnál a METRO Minőségellenőrei ellenőrzik

    Az ellenőrzést a vonatkozó európai uniós, nemzeti és a METRO belső előírásai alapján végzik Minőségellenőr kollégáink

    A nem-megfelelő termékek azonnal visszautasításra kerülnek, az átvett friss termékek a raktárba érkezést követő 12 órán belül az áruházba kerülnek

Keresse a magyar termelőket!

Keresse az alábbi logóval ellátott termékeinket, így biztos lehet benne, hogy magyar termelők termékeit vásárolja.

A METRO elkötelezett a magyar termelők mellett, a magyar szezonban törekszik, hogy minél több terméket lehetőleg közvetlenül a termelőtől szerezzen be, így biztosítva, hogy a lehető legfrissebb termék kerüljön az áruházak polcaira.
Termelőink az ország különböző pontjairól szállítják be termékeinket a METRO központi raktárába, ahonnan 12 órán belül kiszállításra kerülnek az áruházakba. 

Ismerje meg a METRO termelőit!


eggplant

Padlizsán

Kelet-Indiából származik. Jelenleg Európában a déli, meleg éghajlatú országokban termesztik nagy területen. Bulgáriában, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban közkedvelt zöldségnövény.

Hosszúkás alakú, színe a lila egy egészen különleges árnyalata. Íze semleges, de elkészítés után kissé füstössé válik.

Energiatartalom: 27 kcal, 113 kJ/100 g

Legízletesebb a padlizsán, ha fiatal, 5-8 cm átmérőjű, kemény, csillogó, sima héjú, élénkzöld kocsányú és csészelevelű.
Leszedés után 5-6 napon belül el kell fogyasztani.

Sokféleképpen elkészíthető. Előételként, főételként egyaránt, natúran vagy különféle módon bundázva és zsíradékban kisütve. Kitűnő köretként, de a padlizsán húsából változatos, fűsszerezett krémek, töltelékanyagok készíthetők.

C-viaminban, karotinban, ásványi sókban, fehérjében és szénhidrátban gazdag. Magas rosttartalmának köszönhetően kedvező hatással van az emésztésre, bizonyos esetekben a stressz csökkentésében is fontos szerepet játszik.

Más termékek