Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

A Metro áruházakban folyamatosan kapható ebből az igazán felsőkategóriás minden igényt kielégítő minőségű Aberdeen Angus szarvasmarhahús.


Aberdeen Angus

 • Származás, értékmérők

  Skóciában kinemesített kis testű húsfajta. Kettős neve onnét származik, hogy régebben két törzset alkotott, amelyek ma már teljesen összeolvadtak. Kinemesítésében az angolszász ízlés (saját faggyújában sülő steak) játszott szerepet.

  Már korán elkezdődik a faggyúsódása, ami finoman a húsrostok közé koncentrálódik, ez adja meg a hús márványos szerkezetű metszéslapját és ettől porhanyósabbá válik a steak.

 • Miért ajánljuk az Aberdeen Angust?

  Világszerte ha megemlítik nagy marhahús fogyasztó körökben az Angus marhahús nevét, rögtön tudják, hogy minőségi termékről van szó. Az Aberdeen-Angus fajta elismert az egész világon, és az egyetlen fajta marha, amiben megtalálhatók a tipikusan ’’ Brand’’ termékeket jellemző tulajdonságok. Mára eljutottunk mi is oda, hogy a piac megköveteli ezt a fajta minőséget, és kész fizetni azért, hogy saját illetve vásárlói, vendégei számára csakis a legjobbat tudja biztosítani.

 • Külső jegyek

  Színe többnyire fekete, de rejtett vörös illetve néhány példány esetében teljesen vöröses színváltozata is kialakult. Nemes tartású feje, szarvtalan. A nyaka zömök, izmos és széles. Szügye széles, hasa hengeres, lábai rövidek, szabályosak. Csontozata nem túl vastag. Külső szemlélőnek leginkább egy birkózó alkata jut eszébe, jól látható izomzattal rendelkezik, ami tükrözi fajtájának nagy húskitermelését.

Korán eléri az ivarérettséget, már 13-15 hónapos korban tenyésztésbe vehető. A tehenek élőtömege 450-550 kg. Könnyen nehézség nélkül ellő fajta. A borjak születésükkor 20kg körüli súlyban vannak. Kedvelt a fajtanemesítő szakemberek körében is. Igénytelen tartású, jól legeltethető, jó anyatehéntípus.

Felhasználás: A gasztronómiában járatos professzionális szakemberek egyik kedvenc húsmarhája.


Más termékek

 • Magyar szürkemarha

  Szükemarha

  A magyar szürkemarha eredetét illetően több feltevés van köztudatban.

 • Marha steak

  Marha steak

  Rögtön a nyak mögött egészen a farokig húzódva található a marha „steak zóna”. Amikor különböző steak variációkat kell sütni, a szakácsoknak széles választék áll rendelkezésükre.