Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Boraink

BOR a METRO Áruházakban

A METRO számára kiemelt fontosságú, hogy megfelelő bor- és pezsgőválasztékot kínáljunk a gasztronómia, a viszonteladók illetve a borkedvelők számára egyaránt. Vásárlóink igényeinek megfelelően választékunk döntő többségét a magyar borok alkotják, az ismert termelők mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy új, feltörekvő pincészeteknek is lehetőséget adjunk a bemutatkozásra.


Külföldi választékunk szintén jelentős, gerincét a közel 60 bort számláló olasz és francia szortiment adja, emellett spanyol és újvilági termelőktől is kínálunk kiváló ár-érték arányú borokat és kuriózumokat egyaránt.

Áruházainkban a borokat borvidékek szerint, pezsgőket pedig kategória szerint rendeztük el, így vásárlóink könnyen és gyorsan megtalálják a kiválasztott termékeket. Szintén a tájékozódást segítik a borok mellé elhelyezett információs táblák.

Vásárláskor természetesen fontos szempont az ár, a METRO itt is rugalmas megoldást kínál: a versenyképes kartonos ár mellett a termékek többségét darabosan is van lehetőség megvásárolni.


Ismerje meg a 2019-es év borát!


Borászok a METRO-ban!


Válogasson borvidékek szerint


Állítsa össze étterme borlapját online (katt a képre)


Boraink

 • Borszakértők segítik a választást

  Borral kapcsolatos kérdés esetén áruházi borszakértőink készséggel állnak rendelkezésükre, legyen szó akár az alkalomhoz illő bor kiválasztásáról, vagy egy éttermi borlap összeállításáról. Elérhetőségeiket az áruházak mellett honlapunkon is megtalálják, forduljanak szakértőinkhez bizalommal! 

  Borszakértőink elérhetőségei itt megtalálhatóak.

 • A látvány

  A borkóstolás során az első amivel találkozunk a látvány. A bor kitöltésekor megvizsgálhatjuk annak színét, tisztaságát és mozgékonyságát.
  A legideálisabb környezett a bor tisztaságának megállapításához egy világos helyiség, ahol a poharat tartsuk a fényforrás felé. Minél tisztább a bor, annál élesebben verődnek vissza a környező tárgyak. Különleges minőségű boroknál ez sötét hátterű gyertyalángnál ajánlott, hiszen ilyen körülmények között a legapróbb hibákat is könnyen felfedezhetjük.Következő a bor mozgása, melyet a pohárban való körbeforgatás útján vizsgálhatunk. Olajos kategóriába általában a testes, édes borok tartoznak, ezek jól láthatóan glicerincsíkokat, úgynevezett "templomablakot" hagynak a pohár falán.A bor színét nagymértékben befolyásolja annak kora, eredete sokat elárul a szőlőfajtáról, az erjedési módról és természetesen a minőségről.

 • Íz és illat

  A következő lépés az érzékszervi vizsgálat. Nagyon fontos, hogy a helyiségben más szagok ne zavarjanak. Töltse a poharát harmadrészig, majd szippantson aprókat, a hosszas szaglás és nagy levegővétel gyengíti az érzékelést. Engedje el fantáziáját! Figyelje meg, mire emlékezteti a bor illata. Virágra? Akácfára? Esetleg gyömölcsre? Milyen gyümölcsre?A bor kóstolásánál figyelmet kell fordítani a megfelelő hőmérsékletre és a sorrend kialakítására. A túlhűtött bor megöli az aromákat, a melegebb, pedig savasabbnak és alkoholosabbnak tűnik. Általános elv, hogy a gyengébbtől az erőteljes felé, illetve a száraztól az édes felé érdemes haladni.
  A borból mindig azonos mennyiséget kortyoljunk, szétoszlatva az italt a szánkban úgy, hogy érintsen minden területet és a zamatok egészen a garatig eljussanak.