Sertéshúsok

A sertéshús kellemes zsírossága miatt a szaftos barbecue és grillételek egyik fő alapanyaga. De amíg grillezésnél rövid ideig közvetlen és magas hőnek tesszük ki a húst, addig BBQ esetében hosszú ideig tartó, alacsonyabb hőfokon, indirekt módon történő hőkezelés folytatunk, jelentős füst mellett. Hihetnénk a szmókeres BBQ-zást modernebb technológiának, de ezt a tradicionális hőkezelést már az ősidők embere is használta lombbal letakart gödörben. Egy szép oldalas vagy karaj már csak a jól bevált fűszerekért, pácokért és szószokért kiált. Sok tapasztalat szükséges az igazán jó eredményhez, amiben előadónk igencsak bővelkedik.

Sertéshúsok

A kurzus során az alábbi ételek készülnek:

  • Pork belly burnt ends, azaz malaccsászár
  • Sertéstarja „Czigány”
  • Sertésszűz „Colbert”
  • Kiegészítők, köretek: Dödölle, tabbouleh, gyömbéres uborka

 

Időpont: 2024.04.22. 9:30 - 15:00

 

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Budapark Keleti utca 3.

 

Oktató: NÉMETH TAMÁS

 

A képzés ára: 19.900 Ft + áfa/fő

Jelentkezés a képzésre!