savanyítás, fermentálás

A kovászolást, savanyítást, fermentálást már dédanyáink is előszeretettel alkalmazták a friss szezonális alapanyagok tartósítására. Manapság már nem csak a tartósítás miatt alkalmazzuk ezeket a technológiákat. Ételeink kiegészítőjeként is jól szolgálnak az így elkészített alapanyagok. Természetesen nem csak hazánkban ismertek ezek az eljárások, így a képzés során is terítékre kerülnek számunkra kevésbé ismert variációk.

Savanyítás, fermentálás

A kurzus során az alábbi ételek készülnek:

  • Kovászolt retek-répafőzelék
  • Kojival érlelt zöldségek
  • Savanyított gomba-uborkasaláta feltét
  • Lassan sült császár

 

Időpont: 2024.04.17. 9:30 - 15:00

 

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Budapark Keleti utca 3.

 

Oktató: VIDÁK ZOLTÁN

 

A képzés ára: 19.900 Ft + áfa/fő

Jelentkezés a képzésre