Zacapa

Zacapa

Zacapa

A Zacapa egy karakteres guatemalai rum, amely gazdag ízét, telt színét és mély aromáját elsősorban az éghajlat és táj egyedülálló földrajzának köszönheti.

 

LORENA VASQUEZ
A Ron Zacapa mögött nem más, mint Lorena Vásquez áll, aki egyike a rendkívül kevés női párlatmestereknek. Állítása szerint ez nem egy hivatás, hanem egy életforma. Az évek során tudatosan ápolta Zacapa márkát annak érdekében, hogy olyan italt hozzon létre, amelyről széles körben elismerik, hogy a világ egyik legjobb rumja.

SZŰZ CUKORNÁDMÉZ
A legtöbb rumtól eltérően a Ron Zacapa a cukornád első préseléséből jön létre, amelyet találóan „szűz cukornádméznek” neveznek. A „szűz cukornádméz” használata miatt a rum édesebbé és lágyabbá válik.

A FELHŐK FELETTI HÁZ
A lepárlás után Zacapa egy csodálatos utazáson megy keresztül a vulkánok által árnyékolt síkságtól egy 2300 méteres tengerszint feletti hegy csúcsáig, ahol a "Felhők feletti Ház" hűvösebb, nedves éghajlata lehetővé teszi Zacapa számára, hogy megszerezze egyedi tulajdonságait és jellegzetes ízét.

SISTEMA SOLERA
Egyedi „Sistema Solera” érlelési folyamatot használnak, melynek során különböző korú és személyiségű rumokat kevernek össze, így különleges ízeket és textúrákat, valamint a tökéletes színt képes nyújtani az italnak. A párlatmester személyesen kiválasztja a hordókat, melyben korábban különböző szeszeket érleltek.

PETATE
Minden üveg Zacapa körül egy szőtt "Petate" szalagot helyeznek el, amelyet pálma szárított leveleiből szőnek, és a maja világképben a világegyetem egységét szimbolizálja, valamint a királyság ikonja. Jelenleg ezeket a szalagokat 700 nő szövi, és napjainkban a petate-szövés a helyi közösségben élő nőket képessé tette arra, hogy javítsák életminőségüket, állandó jövedelmet és egy szebb jövőt biztosítva a közösségeknek.