Unicum Riserva
Az Unicum Riserva különlegessége egyedülálló gyártási eljárásában, a „dupla hordós” érlelésben rejlik.
A termék alapját képező Unicumot a budapesti, Soroksári úti pincerendszer legnagyobb és legidősebb – 80 éves hordójában érleljük. A hosszú évtizedek során a hordó dongáiban képződött speciális anyag, az úgynevezett „fekete méz” karakteresebbé teszi a benne készült Unicumot. Ezt követi a Tokaji pincékből származó hordókban való érlelés. Ez az eljárás kerekséget, lágyságot és Tokaj utánozhatatlan karakterét adja hozzá az italhoz.
A Dobogó Pincészetet Zwack Izabella alapította 1999-ben azzal a céllal, hogy kis mennyiségben kiváló minőségű tokaji aszút készítsen. A Dobogó Pincészet hű maradt a legendás tokaji régió centenáriumi hagyományaihoz, ugyanakkor elismert a borkészítés friss, dinamikus és innovatív megközelítésért. A szőlészet Szent Tamás, Mád, Betsek és Uragya méltán híres területin fekszik.
Az Unicum Riserva tehát egy különleges ital komplex ízvilággal, éppen ezért tökéletes ajándék lehet a számodra különleges személyek részére.
