A hummusz csicseriborsó és szezámmagkrém (azaz tahini) alapú krémes, rendkívül egészéges készétel. Hogy mitől olyan egészséges? A csicseriborsónak köszönhetően jelentős mennyiségű rostot, folsavat, foszfort, cinket és magnéziumot tartalmaz. Közel kétszeres mennyiségű vas található benne, mint ugyanannyi húsban. Táplál, de nem telít el. Glutén- és tejmentes. Vegán.
Miért a Ribella HUMMUS-t válaszd?
Egyedülálló gyártástechnológiája tökéletesen krémes állagot és gazdag ízvilágot biztosít. A Ribella kizárólag magas minőségű, ellenőrzött alapanyagokból dolgozik, ez a biztosíték a minőségi végtermékre. 200 g-os illetve 80 g-os kiszerelésben is elérhetőek a termékeik, így különböző alkalmakra, különböző igényekre szabva is megtalálhatod a Neked legmegfelelőbb Ribella HUMMUS-t.
Legtöbben szendvicskrémként használják a hummuszt, ami szuper kombináció, hiszen így érvényesül az az ökölszabály, miszerint gabona és hüvelyes együttes fogyasztásával minden esszenciális aminosavhoz hozzájutunk, hús fogyasztása nélkül. Azonban a hummusz nem csak kenyérre kenve, hanem számos egyéb módon is fogyasztható: például mártogatósként, ízlés szerint répával, zellerszárral vagy akár grissinivel. Egészséges alternatívája egy film közbeni nassolásnak! Kipróbálhatod grillezéshez szószként, krémleves sűrítéséhez, de egy kanál tészta főzővízzel lágyítva tésztaszószként is. Ehhez megmutatjuk kedvenc receptünket!
Hozzávalók: 2x80g Ribella Hummus Spicy, két evőkanál olívaolaj, egy fej vöröshagyma, egy nagy marék bébispenót, só, bors, ízlés szerint választott tészta
Elkészítés: Forraljuk fel a tésztát sós vízben. Amikor kész, szűrjük le és néhány kanálnyit őrizzünk meg a főzővízből. A hagymát dinszteljük meg az olívaolajon. Amikor megpuhul, adjuk hozzá a spenótot, és addig pároljuk, amíg a spenót összeesik. Vegyük kisebbre a lángot, majd adjuk hozzá a humuszt és a félretett főzővizet. Adjuk hozzá a tésztát, ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük. Jó étvágyat! 😊