Nádudvari

Nádudvari

A Nádudvari évekkel ezelőtt felismerte annak jelentőségét, hogy a növényi étrend milyen előnyökkel jár, és azt, hogy ez az egészségtudatos életmód elengedhetetlen része lesz. Ennek megfelelően a vegetáriánus és vegán étkezés támogatása is fontos lépés volt cégünk életében.

Közel 2 éve kaptuk meg 4 termékünkre a nemzetközi V-label védjegyet, melynek megléte jelzi elköteleződésünket és felelősségvállalásunkat az egészségtudatos fogyasztók felé.

Termékfejlesztéseink során minden esetben nagy gondossággal választjuk ki alapanyagainkat, így esett a választás többek között a karfiolra vagy a brokkolira. A superfood-ként is emlegetett brokkoli olyan beltartalmi értékekkel bír, mint a magas vitamin- és ásványi anyag tartalom, nagyszerű méregtelenítő és lúgosító hatású. Rengeteg tanulmány mutatott pozitív eredményeket a gyulladásgátló és rákmegelőző hatásáról, így fontos volt a késztermék előállítási folyamataiban is ezek megtartása.

A kiváló minőségű alapanyagok kiválasztása mellett fontos számunkra a gyártási folyamatok során alkalmazott technológiák figyelmes megválasztása. Minden esetben csak a legszükségesebb élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelő gyártási, technológiai folyamaton megy keresztül a termék, meghagyva így a növényi összetevők által biztosított előnyöket.

Egy rövid blansírozási és visszahűtési folyamat után, /ez segíti hogy ne sérüljenek a beltartalmi értékek, valamint a puha állomány és kellemes íz kialakításában is fontos szerepe van/ kézi aprózással a végleges méretét megkapják a brokkoli és karfiol rózsák. A rövid panírozási folyamatot követően közel 20 másodperc alatt 160’C-170’C fokos olajban megkapja a panírozott kérget. Panírozás után gyorsfagyasztjuk a terméket, így nem sérül a növény és a beltartalmi értékek bent maradhatnak a csomagolási és tárolási folyamatok során is.

Hasonló körültekintéssel készült a Vegán Zöldségburgerünk is. A friss zöldségeket összekeverjük fűszerekkel és az egyéb hozzávalókkal, a pogácsa kialakítása után egy rövid, kevesebb mint 1 perces elősütés követően -30 °C fokon gyors-fagyasztjuk és -18°C-os hűtőben tároljuk. A gyors-fagyasztásos technológia biztosítja, hogy a termékek élvezeti értéke a lehető legnagyobb maradjon, és a zöldségek íze se vesszen el.

Mivel termékeink bizonyos hőkezelési eljáráson a fagyasztás előtt átestek, ezért elkészítésük már egyszerű és gyors. A rántott brokkoli, karfiol, vagy az igazán ízletes hagymakarika sütőben, olaj hozzáadása nélkül is tökéletesre süthető. A zöldségburger pedig a szokásos serpenyős vagy grill sütésen átesve ízletes burger alapanyaggá válik.

Jó étvágyat kívánunk!