Don Francesco

Don Francesco

Üdvözöljük a Legfrissebb Durum Tészta Élményében!

Fedezze fel a Valódi „olaszos” Ízek Világát kizárólag hazai alapanyagokból, a mi DON FRANCESCO durum Tésztáinkkal!
Hazai alapanyagokból készül, itthon csomagolva, hazai munkaerő segítségével.

Mi a durum tészta?
A durumbúza vagy más nevén kemény (szemű) búza is a közönséges búzához hasonló gabonaféle, melyből egyedi őrlési eljárással nyerik ki és használják fel a búza legnemesebb részét. A belőle készült tésztát a kiváló minősége és sokszínű felhasználhatósága miatt nevezik ezerarcú terméknek és lett méltán népszerű hazánkban is. 

Miért válassza tésztánkat?
Egészséges, mivel gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, magas a tápértéke, mellyel hosszabb időre nyújtja a jóllakottság érzetét. Kiemelkedő élelmirost-tartalmának köszönhetően lassabb vércukorszint-emelkedést eredményez, így így cukorbetegek és fogyókúrázók étrendjébe is jól beleilleszthető.

A durumbúza magas fehérjekoncentrációja jóval rugalmasabbá teszi a belőle készült tésztát. Akár tojás hozzáadása nélkül is tartós, ellenálló tészta készíthető, amely nem csak ízletes, hanem a főzés során jobban megtartja alakját és textúráját. Mindemellett a tojás elhagyásával a koleszterintartalma nullára csökkenthető.

Kiváló Minőség: Csak a legmagasabb minőségű durum búzából készült tésztát kínáljuk, hogy garantáljuk az autentikus ízeket és a tökéletes állagot minden egyes ételéhez.

Hagyományos Receptek: Konyhakultúránk több ezer éves fejlődés eredménye. A 15. században jelentős virágzást hozott az itáliai gasztronómiai ismeretek beáramlása, Mátyás király második feleségének, Beatrixnak köszönhetően. A XX. század során, a modernizáció és globalizáció hatására tovább sokszínűsödött tésztafogyasztásunk, napjainkban pedig már a mediterrán régióban élőkhöz hasonlóan tradicionálisan fogyasztjuk egészségünk, hosszú, aktív életünk megőrzése érdekében.

Széles termék-választék: Legyen szó olaszos formátumokról, spagettiről, pennéről, farfalleről, fusilliről, de akár a megszokott hazai top formátumainkról, mint a fodros kockáról, vagy a szarvacskáról, minden ételhez megtalálhatja kínálatunkból a tökéleteset, akár főételről, köretről vagy egy könnyű salátáról is van szó.

Gyors hétköznapi vacsorát vagy egy különleges alkalmi ebédet készít a Családnak, garantáltan elbűvölheti mindnyájukat.
Összességében a durum búzából készült tészta kiemelkedő ízével, textúrájával és sokoldalúságával rendkívül népszerű étel a világ konyháiban.

Hogyan főzzem meg a durum tésztát?
A tésztát bőséges sós vízben főzzük. A roppanós (al dente) állag elérése éredekében rövidebb ideig kell a forrásban levő vízben hagyni, amennyiben puhábban szeretjük, úgy a csomagoláson feltűntetett főzési időt szükséges betartani.

Vásároljon Most Don Francesco tésztát és Induljon el egy utazáson a valódi olaszos ízek világában! Válassza a minőséget, válassza a MAGYAR DON FRANCESCO durum száraztésztát, ezzel is hazai munkahelyeket támogatva!