A Ceres ZRt. az 1953-ban alapított Győr- és Vidéke Sütőipari Vállalat jogutódja immár 70 éves szakmai múlttal rendelkezik.

A Ceres név talán mindenkinek ismerősen hangzik: eredeti viselője a római mitológiában a termékenység,- a gabonaültetés,- az aratás,- a földművelés és az anyai szeretet istennője. A mitológia szerint Ceres (görög nevén Démétér) vezette be az emberiséget a gabonatermesztés rejtelmeibe, így a kenyeret voltaképpen Ceres istennőnek köszönhetjük.

2002-ben, amikor a korábbi Győri Sütő helyett új nevet kerestünk vállalatunk számára, a Ceres bizonyult stílszerű névadónak, míg termékeinknek a Ceres Sütő márkanevet választottuk.

A termékszortiment nagyobb részét a szendvicskenyerek, valamint az egészségtudatos táplálkozást támogató termékek teszik ki.  A kenyérfélék mellett kalácsokat és további édes és sós péksüteményeket egyaránt készítünk. Funkcionális, kényelmi termékeink között elősütött pékáruk, pizzák, piskóták, valamint szezonális jelleggel bejglik, tekercsek és habtermékek találhatók, melyeket két telephelyen, Győrben és Miskolcon gyártunk.

A Ceres név mára összeforrt a „legnagyobb toast kenyér gyártó“ megtisztelő elnevezéssel. A formában sült, előre szeletelt és csomagolt kenyereket már az 1990-es évek óta gyártjuk, aminek köszönhetően vállalatunk hosszú évek óta a magyar sütőipari piac meghatározó szereplője.

Széles termékkínálatunkat több mint 300 féle termék alkotja, számos termékünk a HFT védjegy birtokosa. 

Szortimentünket folyamatosan frissítjük, fejlesztjük, sikerünk egyik záloga a megújulás.

Termékeink kiváló minőségének egyik titka, hogy kizárólag kifogástalan minőségű, követhető forrásokból származó alapanyagokat használunk fel. Ez minőségpolitikánk egyik fontos alapköve. Tökéletességre törekszünk, ezért nem hozunk, nem is hozhatunk kompromisszumokat. A vásárlóink asztalára kerülő pékáru megszokott ízének és minőségének folyamatos biztosításához a minőségi alapanyagok használata mellett, szigorú minőségbiztosítási rendszert üzemeltetünk, így gyártásunk megfelel az IFS, a HACCP és a kereskedelmi láncok magas követelmény-rendszereinek.

Termékeink az ország egész területén és a környező országokban is elérhetőek.