Alföldi Tej

Alföldi tej

Az Alföldi Tej Értékesítő és Beszerző Kft. kiemelkedő szereplője a magyarországi tejtermelő és tejfeldolgozó piacnak. Az Alföldi Tej Kft. fő zászlóshajója a Magyar Tej termékcsalád, melynek tagjai kizárólag magyar termelők által előállított tej felhasználásával készülnek. A tejtermelő tulajdonosok gondos odafigyeléssel, szeretettel övezve garantálják a minőségi tej alapanyagot, így a gyártási folyamat egészen az alapanyagtól a késztermékig ellenőrzött minőségben történik. A Magyar Tej márka portfóliója a magyar gasztronómia klasszikus tejtermékeit tartalmazza: ESL Tej, UHT Tej, Tejföl, Natúr joghurt, Vaj, Rögös túró, Kefir, Tejszín és Trappista Sajt. A Magyar Tej által képviselt magas minőséget több szakmai elismerés is alátámasztja, hiszen a márka többszörös Superbrands díjazott, emellett több terméke is elnyerte a rangos Kiváló Magyar Élelmiszer* díjat.

A székesfehérvári üzemben készül a tejföl kategóriát meghatározó Magyar Tejföl, mely több kiszerelésben – 140g, 330g, 850g, 1 kg - is elérhető a fogyasztók számára. A vödrös verzió kifejezetten népszerű a vásárlók körében, hiszen csomagolása kiválóan alkalmas újra hasznosításra. A Magyar Vaj szintén kiemelkedő kategóriájában, és megkapta a neves Kiváló Magyar Élelmiszer aranyfokozatát.  A debreceni üzemében készül a hagyományos értékekkel bíró Magyar rögös túró, amely kimagasló szereplője a túrópiacnak. A túró széles felhasználásra alkalmas termék, hiszen mind sós, mind édes felhasználásra is megfelelő. Szintén Debrecenben készül a garantáltan négy hétig érlelt Magyar Trappista sajt, mely az egyik legkedveltebb trappista sajt márka a magyar fogyasztók körében. A Magyar Trappista guriga elnyerte a Kiváló Magyar Élelmiszer alapfokozatát 2021-ben.

Az Alföldi Tej Kft. célja továbbra is az, hogy az állandóan változó piaci és fogyasztói igényeket szem előtt tartva, minőségi kínálattal kedvére tegyen a magyar termékeket kedvelő vásárlóknak.

 

* A Kiváló Minőségű Élelmiszer, azaz a KMÉ egy olyan összetett szempontrendszerrel és komplex vizsgálati rendszerrel rendelkező védjegy, amely utal az élelmiszerek biztonságára, minőségére, miközben a gyártási folyamathoz kapcsolódó fenntarthatósági szempontokat is szem előtt tartja.