Az Alföldi Tej Értékesítő
és Beszerző Kft. kiemelkedő szereplője a magyarországi tejtermelő és
tejfeldolgozó piacnak. Az Alföldi Tej Kft. fő zászlóshajója a Magyar Tej termékcsalád,
melynek tagjai kizárólag magyar termelők által előállított tej felhasználásával
készülnek. A tejtermelő tulajdonosok gondos odafigyeléssel, szeretettel övezve garantálják
a minőségi tej alapanyagot, így a gyártási folyamat egészen az alapanyagtól a
késztermékig ellenőrzött minőségben történik. A Magyar Tej márka portfóliója a magyar
gasztronómia klasszikus tejtermékeit tartalmazza: ESL Tej, UHT Tej, Tejföl,
Natúr joghurt, Vaj, Rögös túró, Kefir, Tejszín és Trappista Sajt. A Magyar Tej
által képviselt magas minőséget több szakmai elismerés is alátámasztja, hiszen a
márka többszörös Superbrands díjazott, emellett több terméke is elnyerte a
rangos Kiváló Magyar Élelmiszer* díjat.
A
székesfehérvári üzemben készül a tejföl kategóriát meghatározó Magyar Tejföl,
mely több kiszerelésben – 140g, 330g, 850g, 1 kg - is elérhető a fogyasztók
számára. A vödrös verzió kifejezetten népszerű a vásárlók körében, hiszen
csomagolása kiválóan alkalmas újra hasznosításra. A Magyar Vaj szintén
kiemelkedő kategóriájában, és megkapta a neves Kiváló Magyar Élelmiszer
aranyfokozatát. A debreceni üzemében
készül a hagyományos értékekkel bíró Magyar rögös túró, amely kimagasló szereplője
a túrópiacnak. A túró széles felhasználásra alkalmas termék, hiszen mind sós,
mind édes felhasználásra is megfelelő. Szintén Debrecenben készül a garantáltan
négy hétig érlelt Magyar Trappista sajt, mely az egyik legkedveltebb trappista
sajt márka a magyar fogyasztók körében. A Magyar Trappista guriga elnyerte a Kiváló
Magyar Élelmiszer alapfokozatát 2021-ben.
Az
Alföldi Tej Kft. célja továbbra is az, hogy az állandóan változó piaci és
fogyasztói igényeket szem előtt tartva, minőségi kínálattal kedvére tegyen a
magyar termékeket kedvelő vásárlóknak.
* A
Kiváló Minőségű Élelmiszer, azaz a KMÉ egy olyan összetett szempontrendszerrel
és komplex vizsgálati rendszerrel rendelkező védjegy, amely utal az
élelmiszerek biztonságára, minőségére, miközben a gyártási folyamathoz
kapcsolódó fenntarthatósági szempontokat is szem előtt tartja.