Nyúl rilette, savanyított retek

Nyúl rilette, savanyított retek

Rilette

  • 600-800 g nyúlcomb

  • 150 g kacsazsír

  • 2-3 fej shalottahagyma

  • 1 gerezd METRO Chef tisztított fokhagyma

  • 2-3 szem boróka

  • 5-6 db METRO Chef egész bors

  • 1-2 db METRO Chef babérlevél

  • METRO Chef Himalája só

  • 3 ág friss kakukkfű

Kuktába vagy lábasba tesszük a hozzávalókat, és lassú tűzön puhára főzzük (kuktában 1,5 óra, letakart lábasban 2,5-3 óra alatt). Amikor kézmelegre hűlt, leszűrjük a levét, kiszedjük a fűszereket és a hagymákat. A húst szálakra tépjük, edénykébe tesszük, és a lé tetejére kivált zsírral felöntjük.

 

Savanyított retek

  • 8 db hónapos retek

  • 2 dl METRO Chef almaecet

  • 2 dl víz

  • 10 g METRO Chef Himalája só

  • 40 g cukor

  • 2-3 szem METRO Chef feketebors

  • 5-6 szem METRO Chef koriandermag

A retkeket alaposan letisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk vagy egészben hagyhatjuk.

A többi hozzávalót felfőzzük és a retkeket mérettől függően 20-60 másodpercig főzzük benne. Tűzről levéve a lében hagyjuk kihűlni. Hűtőbe téve lehetőleg 12 órát várjunk fogyasztás előtt.