A sonkáról óvatosan lefejtjük a bőrt. A zsírréteget 1-1,5 centiméterenként két irányból beirdaljuk.
Sütőpapírral bélelt edénybe tesszük. Sóval megszórjuk a zsírréteget, és ecsettel megkenegetjük az ecettel elkevert mézzel. Hőlégkeveréses sütőben 160°C-on körülbelül egy óra alatt, 5-10 percenként átkenegetve barnára sütjük.
Kelbimbósaláta
500 g kelbimbó
3 db METRO Chef narancs
1 doboz borsóhajtás
30 g METRO Chef vágott, stiftelt mandula
40 g METRO Chef egész magos mustár
20 g juharszirup
5 g METRO Chef Himalája só
A nagyobb kelbimbók külső leveleit leszedjük, hogy a kisebbekkel egyforma méretűek legyenek, majd kettévágjuk. Forrásban lévő vízben 20 másodpercig főzzük a leszedett leveleket, majd kihalásszuk és hideg vízben lehűtjük. A felezett kelbimbókat is megfőzzük, csupán 40 másodpercig, majd szűrjük, hűtjük. A narancsokat kifilézzük, a leeső részekből kifacsarjuk a levet. A léből olívaolajjal, juharsziruppal, magos mustárral, sóval dresszinget keverünk. A mandulát serpenyőben megpirítjuk. Tálalás előtt forgatjuk össze a hozzávalókat.