Egg benedict, medvehagyma pesztóval

Egg benedict, medvehagyma pesztóval

Medvehagyma pesztó

  • 30 g METRO Chef fenyőmag
  • 50 g medvehagyma
  • 50 g METRO Chef petrezselyemzöld
  • 0,3 dl METRO Chef extra szűz olívaolaj
  • 30 g reszelt parmezán sajt
  • METRO Chef Himalája só 

Egy blenderben a fenyőmagot, zöldfűszereket és az olívaolajat sorrendben egymáshoz adagolva finomra aprítjuk. A parmezánnal sűrű krémes állagúra keverjük. Amennyiben szükséges, adhatunk hozzá még olajat, vizet vagy sót.

 

Buggyantott tojás

  • 4 db METRO Chef bio tojás (1-2 darab tartalékban)
  • 1 dl 10%-os ecet
  • METRO Chef Himalája só

Körülbelül 2 liter vizet forrásban tartunk egy négyliteres fazékban, sózzuk és ecetezzük. Erősen megkeverjük, hogy nagy örvényt képezzünk. A tojásokat egyenként megfőzzük: egy merőkanálba ütjük a tojást, majd óvatosan az örvénylő víz közepébe tartjuk a merőkanalat. 10-20 másodperc után belefordítjuk a kanálból a vízbe a tojást. Összesen 3-4 percig főzzük, majd szűrőkanállal vagy szűrővel kihalásszuk. Ollóval vagy késsel levágjuk az esetlegesen keletkezett rojtot.

 

Sült sonka

  • 8 szelet METRO CHEF feketeerdei sonka

A sonkaszeleteket sütőben vagy serpenyőben ízlés szerint megsütjük.

 

Hollandi mártás

  • 4 db METRO Chef bio tojássárgája
  • 100 g METRO Chef vaj (melegen, felolvasztva)
  • 0,5 METRO Chef citrom leve
  • 1 kiskanál METRO Chef dijoni mustár
  • METRO Chef Himalája só

Habüstben egyneműre keverjük a tojássárgáját a citromlével és a mustárral. Vízfürdő felé tesszük és folyamatos habverővel történő keverés mellett belecsorgatjuk a meleg, majdnem forrásban lévő olvasztott vajat. Sóval és mustárral vagy citromlével utánízesítjük.

 

Angol muffin

  • 330 g liszt
  • 21 g porélesztő
  • 12 g cukor
  • 5 g METRO Chef Himalája só
  • 180 ml Rioba tej
  • 120 ml víz
  • 42 g METRO Chef vaj (felolvasztva)
  • 1 db METRO Chef bio tojás
  • kukoricaliszt a formázáshoz
  • METRO Chef sütőolaj a sütéshez

A vizet, tejet, cukrot és az élesztőt elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sóval, összegyúrjuk a vajjal, tojással, majd az élesztős folyadékkal. Lágy állagú tésztát kell kapnunk. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet. Lefedve kelesszük szobahőmérsékleten 1 órát. Borítsuk deszkára, nyújtsuk egyenletesen 2-3 cm vastagra. Szaggassuk ki 8 cm átmérőjű korongoknak. A felületüket szórjuk meg kukoricaliszttel, és közepesen forró serpenyőben, kevés olajon süssük meg. Oldalanként körülbelül 4-5 percig sütjük.