Borjúsült

Borjúsült

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg METRO Chef borjú szűzpecsenye
  • bors
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg METRO Chef gorgonzola
  • 1 kg burgonya
  • 3 evőkanál szarvasgombás olívaolaj
  • 3 dl tej
Elkészítési idő: 40 perc

Egy főre jutó alapanyagok költsége: 3750 Ft

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük. Egy habverővel összedolgozzuk, vajjal és langyos tejjel. Szükség szerint sózzuk és szarvasgombás olívaolajjal ízesítjük. A borjú szüzet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon rózsaszínre sütjük. Tálalásig melegen tartjuk. A gorgonzola sajtot a tejszínnel egy kis lábosban feloldjuk, mártás sűrűségűre forraljuk és a húsra tálaljuk.