Mézes fűszeres sült sonka, narancsos kelbimbó salátával

Mézes fűszeres sült sonka, narancsos kelbimbó salátával

Sült sonka

  • 0,5 dl méz

  • 0,5 dl METRO Chef almaecet

  • METRO Chef Himalája só

  • 1,5 kg Esterházy sonka

A sonkáról óvatosan lefejtjük a bőrt. A zsírréteget 1-1,5 centiméterenként két irányból beirdaljuk.

Sütőpapírral bélelt edénybe tesszük. Sóval megszórjuk a zsírréteget, és ecsettel megkenegetjük az ecettel elkevert mézzel. Hőlégkeveréses sütőben 160°C-on körülbelül egy óra alatt, 5-10 percenként átkenegetve barnára sütjük. 

 

Kelbimbósaláta

  • 500 g kelbimbó

  • 3 db METRO Chef narancs

  • 1 doboz borsóhajtás

  • 30 g METRO Chef vágott, stiftelt mandula

  • 40 g METRO Chef egész magos mustár

  • 20 g juharszirup

  • 5 g METRO Chef Himalája só

A nagyobb kelbimbók külső leveleit leszedjük, hogy a kisebbekkel egyforma méretűek legyenek, majd kettévágjuk. Forrásban lévő vízben 20 másodpercig főzzük a leszedett leveleket, majd kihalásszuk és hideg vízben lehűtjük. A felezett kelbimbókat is megfőzzük, csupán 40 másodpercig, majd szűrjük, hűtjük. A narancsokat kifilézzük, a leeső részekből kifacsarjuk a levet. A léből olívaolajjal, juharsziruppal, magos mustárral, sóval dresszinget keverünk. A mandulát serpenyőben megpirítjuk. Tálalás előtt forgatjuk össze a hozzávalókat.