Sütés előtt pár órával vegyük ki a hűtőből a húst és hagyjuk szobahőmérsékleten.
Melegítsük elő a sütőt 240°C-ra.
Távolítsuk el a zsíros részeket a hús felületéről. Keverjük össze a kacsazsírral a rozmaringot, a borsot, sót, és a fokhagymát, majd masszírozzuk be vele a hús felületét, és helyezzük egy tepsire. Az előmelegített sütőben süssük 15 percig, majd vegyük vissza a sütő hőmérsékletét 150°C-ra (nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy gyorsabban visszahűljön)
Egy 2,5-3 kilós báránycombot körülbelül 2,5-3 órán át süssünk. Pihentessük 10-15 percet tálalás előtt.
Sült zöldségköret
1 csomag szárzeller (2-3 cm-es darabokra vágva)
1000 g apró szemű burgonya (félbe vágva)
500 g sárgarépa (2-3cm-es darabokra vágva)
500 g kelbimbó (félbe vágva)
olaj
só
bors
Körülbelül 2 liter vizet forrásban tartunk egy négyliteres fazékban, sózzuk és ecetezzük. Erősen megkeverjük, hogy nagy örvényt képezzünk. A tojásokat egyenként megfőzzük: egy merőkanálba ütjük a tojást, majd óvatosan az örvénylő víz közepébe tartjuk a merőkanalat. 10-20 másodperc után belefordítjuk a kanálból a vízbe a tojást. Összesen 3-4 percig főzzük, majd szűrőkanállal vagy szűrővel kihalásszuk. Ollóval vagy késsel levágjuk az esetlegesen keletkezett rojtot.