A BOR, AMIRE VÁGYSZ!

Fedezd fel a Paulus Borház borait egy csipetnyi játékossággal fűszerezve, kizárólag a METRO-ban!
Válaszd vendégeid számára a METRO év borait!

Sóvárgó

PAULUS MOLNÁR BORHÁZ – Mór, Magyarország

A Paulus Molnár Borház a borászat és a magyar borok iránti szenvedélyének megtestesítője. Történelmét és hagyományait tisztelve, ugyanakkor modern szemlélettel készítik termékeiket, hogy a legjobb minőségű borokat kínálhassák vásárlóiknak. Boraik a helyi terroir gazdagságát tükrözik, a szőlőültetvényeiről származó szőlők minden cseppje a természet erejét és az évszázados borászati tudást ötvözi. Célkitűzésük, hogy minden egyes palack egy különleges élményt nyújtson, amely a magyar borászat valódi értékeit és sokszínűségét tükrözi. A borászat középpontjába a minőséget helyezi, legyen szó friss, könnyed fehérekről vagy testes, aromás vörösborokról.

SÓVÁRGÓ FEHÉR CUVÉE

FEHÉRBOR

Sóvárgó Fehér Cuvée
  • Szőlőfajta: olaszrizling
  • Évjárat: 2024
  • Szárazsági fok: száraz
  • Alkohol: 13,5%
  • Izgalmas, intenzíven gyümölcsös íz és illatvilág, zöldalmás és citrusos jegyekkel. Kerek harmonikus savakkal és kifinomult mineralitással rendelkező tétel.
  • Ajánljuk érlelt sajtokhoz, sonkákhoz, halakhoz, fehér húsokhoz és salátákhoz.
  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-14°C

SÓVÁRGÓ ROSÉ CUVÉE

ROSÉBOR

Sóvárgó Rosé Cuvée
  • Szőlőfajták: kékfrankos, merlot
  • Évjárat: 2024
  • Szárazsági fok: száraz
  • Alkohol: 12,5 %
  • Epres, málnás illat- és ízvilággal rendelkező friss, ropogós rosé cuvée
  • Ajánljuk érlelt sajtokhoz, sonkákhoz, halakhoz, salátákhoz és piros gyümölcsös desszertekhez
  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-14 °C

SÓVÁRGÓ VÖRÖS CUVÉE

VÖRÖSBOR

Sóvárgó Sóvárgó Cuvée
  • Szőlőfajták: cabernet sauvignon, kékfrankos, cabernet franc, syrah
  • Évjárat: 2018
  • Szárazsági fok: száraz
  • Alkohol: 14,5 %
  • Hosszú és lédús zamatú, enyhén vaníliás, meggyre és szilvára emlékeztető íz- és illatvilágú érlelt vörösbor.
  • Érlelt sajtokhoz, vörös húsokhoz, fűszeres grill ételekhez és csokoládés desszertekhez.
  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C