metro víz világnapja 2020

Víz világnapja 2020

"Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy" - így fogalmazta meg Saint-Exupéry, mit is jelent számunkra a víz. A világon mégis közel 2,1 milliárd ember nem jut hozzá a mindennapi, biztonsághoz vízhez. Ez nemcsak a közösségekre hat pusztítóan, de mindannyiunk életét befolyásolja, mert a különböző élelmiszereket és termékeket lehetetlen előállítani biztonságos víz nélkül.

 

A METRO Víz Világnapja programunkat 2017-ben indítottuk el, hogy felhívjuk munkavállalóink, beszállítóink és vásárlóink figyelmét a globális vízhiány és vízszennyezettség problémájára.

 

2019-ben együttműködve beszállítóinkkal csatlakoztunk nemzetközi szinten a OneDrop Alapítvány, víz védelmét támogató programjához.

 

Programunkat 2020-ban tovább bővítjük. A METRO Víz Világnapja nemzetközi kezdeményezéssel 5,3 millió eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy a fenntartható ivóvíz-hozzáféréssel és szennyvízkezeléssel élhetővé tegyük több, mint 500 000 ember mindennapjait az indiai Sheohar, Madhubani és Gaya térségében.

 

Vásároljon 2020. március 18. és 2020. március 31. között a Víz Világnapja alkalmából összeállított termékkínálatunkból, és támogassa Ön is a víz védelmét!

 

*A feltüntett ár és az akciós polccímkék már tartalmazzák a kedvezményt! **Ipari mosogatógépekhez ajánlott termékek.

A 2020-as projektről

 

A METRO Víz Világnapja termékek megvásárlásával 2020-ban három indiai projektet támogathat, melynek segítségével Sheoarban, Madhubaniban és Gayában 500 000 ember életét igyekszünk megkönnyebbíteni. Célunk olyan fenntartható megoldásokat találni, melyek lehetővé teszik a helyi közösségek számára, hogy önellátóvá és függetlenné váljanak.

 

  • A kiépített vezetékes vízrendszer segítségével félmillió ember fér hozzá tiszta ivóvízhez és megfelelő csatornázási létesítményekhez.
  • Programunk keretében kiemelten fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet az általános higiénia (szappanos kézmosás) fontosságára, a víz biztonságos raktározására, kezelésére.
  • Fontos a helyi gazdálkodók képzése is, mely során elsajátíthatják a hatékony vízfelhasználási technológiák ismeretét, fejleszthetik hulladékgazdálkodási és vállalkozói ismereteiket.
  • Elengedhetetlen a vízellátás és a szennyvízkezelés kapacitásának javítása is.

 

A OneDrop Alapítványról

 

Nemzetközi non-profit szervezet, melyet Guy Laliberté alapított 2007-ben. Az alapítvány küldetése, hogy biztosítsa a biztonságos vízhez és a szennyvízelvezetéshez való fenntartható hozzáférést a legkisebb közösségek számára is. Ehhez innovatív partnereket, a kreativitást és a művészetet hívják segítségül.

 

Tudta?

 

  • A víz az egyetlen elem a Földön, amely megtalálható a természetben mind a három halmazállapotában.
  • A bolygó édesvizének 70 százaléka az Antarktiszon található.
  • Az édesvízkészlet gleccserek és állandó hótakaró formájában található részét leszámítva, az édesvíz 98%-a felszín alatti víz, ezért különösen fontos a felszín alatti vizek védelme.
  • Ázsiában és Afrikában átlagosan 5,8 km-t kell gyalog megtenniük az embereknek, hogy tiszta vízhez jussanak.
  • A szennyezett víz által okozott betegségek évente 443 millió nap kihagyás jelentenek az iskolákban.
  • A világ szegényeinek több mint fele a nem megfelelő higiénés viszonyok, illetve a rossz minőségű víz miatt beteg.

 

PARTNEREINK:

További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.
Katalógusok
Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ismerje meg a legfrissebb ajánlatainkat.
Hírlevél feliratkozás