Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Nagyhegyes Hús Kft. a METRO hentesárú beszállítója

A helyi közösséget támogató hajdúdorogi húsüzem, amelynek célja a szakma jó hírnevének helyreállítása

Szilágyi Gábor, a Nagyhegyes Hús Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója számára, aki már gyerekkora óta húsfeldolgozással szeretett volna foglalkozni, munkája során a termékek magas minősége és a becsületesség a legalapvetőbb értékek. Büszke arra, hogy egy magyar tulajdonban lévő és magyar alapanyagokat feldolgozó vállalkozás képét közvetíthetik működésük során, és fontos számára, hogy a helyi közösségnek is többféleképpen támogatást nyújtsanak.

Szilágyi Gáborral, a Nagyhegyes Hús Kft. tulajdonosával és ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a vállalkozás helyi közösségben meghatározó szerepéről, annak emlékezetes pillanatairól és a partneri kapcsolatok fontosságáról.

Nagyhegyes_0375

Mi ösztönözte arra Önt, hogy létrehozza a vállalkozást? Mikor és hogyan született meg a döntés, hogy ezzel szeretnének foglalkozni?

Már kora gyerekkoromban érdeklődtem a húsos szakma iránt, így amikor a pályaválasztásra került sor, természetes volt számomra a döntés, hogy a hentes szakmát szeretném magas fokon elsajátítani, ebben láttam a jövőt.

Mikor történt az a pillanat, mi váltotta ki, hogy nagyban kezdett el gondolkozni?

Amikor az előállított termékeink választékának, azok minőségének a fogadtatása a vevők, partnerek részéről rendkívül kedvező volt, ugyanakkor az áraink versenyképesek voltak.

Megosztana egy emlékezetes történetet a vállalkozás történetéből, ami Ön szerint a leginkább jellemző üzlete stílusára, „személyiségére”?

A vállalat 10 éves születésnapjára nagy izgalommal készültem, mint tulajdonos. Az ilyenkor szokásos ünnepi visszatekintés után a munkatársaim a legnagyobb meglepetésemre begördítettek egy piros kerékpárt, rajta azokkal az eszközökkel, mellyel ezt a szakmát, mint a megrendelőkhöz kijáró hentesmester kezdtem.
Megvallom őszintén, hogy akkor és ott, 140 dolgozó álló tapsától kísérve, a könnyeimmel küszködtem. Ekkor tíz küzdelmes, következetes év munkája érett be, és éreztem, hogy vállalkozásunk jó irányba halad.

Mit élvez a legjobban munkája során?

Elsősorban a vállalkozásunk évről-évre történő gyarapodását, az alapos előkészítő munkák következetes megvalósulását. Mint tulajdonos, amikor az időm engedi, szinte minden nap végiglátogatom mindkét üzemünket és szóba elegyedem a munkatársakkal. Szeretem látni, hogy ha megy munka, a munkatársak örömmel és lelkesedéssel végzik a tennivalójukat.
Emellett, persze munkám során, mindig felvillanyoz, ha új termékek kikísérletezéséről van szó, és azoknak kedvező a piaci fogadtatása. Továbbá, külön öröm számomra látni az egyes munkatársak szakmai fejlődését, hiszen legtöbbjüket hosszú évek óta ismerem.

Mik voltak azok a pillanatok vállalkozása életében, amelyek büszkévé tették?

Sok ilyen van, de a teljesség igénye nélkül, néhányat szeretnék megemlíteni, ilyenek a sikeres éves tárgyalások, az üzem bővítése, a megnyert pályázatok, vagy az év végi és az első negyedévi értékelés.

Vállalkozása milyen szerepet tölt be közvetlen környezete, városa életében?

Joggal mondhatom, hogy jelentős munkaadók vagyunk, mind a hajdúdorogi, mind a nagyhegyesi működési területünkön. Ennek során egy magyar tulajdonban lévő és magyar alapanyagokat feldolgozó vállalkozás képét közvetítjük környezetünk felé. Ezzel együtt, az üzemünk megjelenésével, működésével maximálisan törekszünk a környezetvédelmi és az egyéb hatósági előírásoknak történő megfelelésre.

HajdFAdorog0202

Elmondhatja, hogy a közösségi élet aktív részese, vagy ahova törzsvásárlók, turisták rendszeresen visszatérnek például a különlegességei, kínálata miatt?

Igen, Hajdúdorogon például minden városi rendezvényt támogatunk (Városi Napok, Fogathajtó verseny stb.), és a polgármester segítségével, minden hónapban támogatunk egy szegény családot.

Mi a következő kitűzött cél, amit még el szeretne érni és kitűzött vállalkozása elé?


Alapvetően a piacon már elért pozíciónkat szeretnénk tovább erősíteni. Amelyet a folyamatos megújulással tudunk elérni, hiszen a vevőink igényei és a piaci versenyben való helytállás megköveteli a termékportfoliónknak további új termékekkel történő bővítését. Emellett, a cégünk növekedésével elérkeztünk arra a pontra, amikor nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a szervezetfejlesztésre, a vezetők, munkatársak további képzésére.

Milyen lenne, korlátok nélkül, álmai vállalkozása?

Szeretnénk a környező külföldi országokban is az általunk gyártott, forgalmazott termékeket, azok íz világát megkedveltetni és sikeresen értékesíteni.

Mi fontos Önnek az emberi kapcsolataiban, ami vállalkozását is meghatározza?

Számomra az adott szó, a vállalt ígéretek betartása, a gyártott és forgalmazott termékek magas minősége és a becsületesség a legalapvetőbb értékek.
Sajnos látom, hogy ennek a szakmának a becsülete az utóbbi időben sokat romlott, éppen ezért, tevékenységünkkel szeretném visszahozni azt a megbecsülést, amely korábban övezte ezt a szakmát.

Mennyire fontosak Önnek a partneri kapcsolatok az üzleti életben, a sikerek elérésében?

Igazán nagy jelentőséggel bírnak: tudatosan törekszem a kiegyensúlyozott, hosszú távú korrekt üzleti kapcsolatokra; hiszem és vallom, hogy az adott szó, a kézfogás többet ér, mint bármilyen írott szerződés.

Hogy érzi, a METRO-ban, amelynek egyik kiemelt beszállítója, partnerre talált vállalkozása sikeréhez?

A Metro Kereskedelmi Kft-vel az első kapcsolatfelvételtől az üzlet megkötéséig éreztem a támogatást, a magas szintű szakmaiságot, és nyugodtan mondhatom, hogy az egyik legkorrektebb partneremnek tartom a Metro Áruházat. Ezzel együtt, igen nagy lehetőséget látok az üzleti kapcsolatainkban, mivel a segítségükkel nagyszámú vevőhöz tudnak eljutni a Nagyhegyes Hús Kft. termékei.