Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Alföldi Garabonciás Kft.

A magyar néphit természetfeletti képességekkel rendelkező, rongyos köpenyű vándordiákjáról elnevezett, családi vállalkozásban működő cégünk, az Alföldi Garabonciás Kft., kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkozik, melynek meghatározó alapanyaga a Bugac környéki puszták háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmunk mintegy 600 anyaállatából kifejt kecsketej.Alfldi Garaboncis2jpg


Az Alföldi Garabonciás Kft. 2002-ben alakult, 100%-ban magyar, családi tulajdonban lévő vállalkozás. Kezdetben Felvásárolt kecsketejből friss kecskesajtot gyártottunk. Alapvető filozófiánk, és gyártási technológiánk alap pillére, hogy csak teljes tejből dolgozunk, meghagyva a házias jelleget.

Sikeres működésünknek és termékeink egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően néhány évvel ezelőtt egy saját, EU regisztrációs számmal is rendelkező, korszerű tejfeldolgozó üzemet építettünk fel az ország szívében, a Kecskeméttől alig 30 km-re található Izsákon. Tejfeldolgozónk II. építési ütemének a keretében - a különböző pályázati lehetőségek sikeres kihasználásával - vállalatunk a közelmúltban egy új üzemcsarnok létesítésével bővült tovább, melynek köszönhetően gyártási kapacitásunkat megháromszoroztuk - a korábbi napi 5 000 liter helyett ma már 15 000 liter kecsketej feldolgozására nyílik lehetőségünk.

Új üzemcsarnokunk korszerű tejátvevő, pasztőröző és tároló berendezéseket, valamint egy többfunkciós palackozó sort foglal magában. A beruházással egy teljesen új vonalat valósítottunk meg, melynek keretében lehetőségünk nyílik arra, hogy a különféle haszonállatok tejét egymástól tökéletesen elkülönítve dolgozhassuk fel. Ezen üzemrész napi teljesítménye a napi 10 ezer liter tej feldolgozását is meghaladhatja. A modern eszközök nem csak leegyszerűsítik, hanem jelentős mértékben le is rövidítik a technológiai folyamatokat.

Üzemünk rendelkezik minden olyan berendezéssel és felszereléssel, melyek mind az élelmiszerbiztonsági előírások betartásához, mind a hűtési lánc fenntartásához szükségesek. Különböző méretű, korszerű járműparkkal végzett árukezelési és szállítási tevékenységünk során legfontosabb szempontunk az, hogy termékeinket a lehető legjobb minőségben adhassuk át kereskedelmi partnereink részére.
Alföldi Garabonciás Kft. a METRO tejtermék beszállítója
Alföldi Garabonciás_1
Telephelyünktől néhány kilométerre, az UNESCO által 1979-ben bioszféra-rezervátummá nyilvánított Kiskunsági Nemzeti Park ölelésében elhelyezkedő kecskefarmunk az Európai Unió által létrehozott Natura 2000 terület része.

Az érintetlen alföldi pusztán megtermelt alapanyagot hagyományos receptúra alapján, de a legkorszerűbb technológiát alkalmazva dolgozzuk fel. Kiemelt figyelmet fordítunk termékeink magas minőségi (prémium) szintjének megtartására, ezért telephelyünkön szakképzett és az újdonságokra mindig nyitott sajtmestereink vezetésével rendszeres technológiai fejlesztéseket hajtunk végre.

Termékeinket a tej minden lényeges alkotóelemét (fehérje, ásványi anyagok, zsír, tejcukor) megőrző alapanyagokból készítjük. Elsőszámú nyersanyagunk, a kecsketej, különösen nagy értékű, kiváló dietétikai hatású tápanyagforrás, amely vitamintartalma és könnyű emészthetősége révén elsőrendű alkotóeleme az egészséges étrendnek.

Sokoldalúan felhasználható, egyedi ízvilágú, kézműves termékeinkkel a magyar sajtkultúra fejlesztéséhez és az egészséges táplálkozás népszerűsítéséhez is hozzá kívánunk járulni.

Termékeink:
tehéntej; kecsketej, tehén aludttej, kecske joghurt, tehéntúró, juhtúró, natúr és snidlinges kecsketúró, friss sajtok, félkemény sajtok Összesen 45 termékünk van kereskedelmi forgalomban.

Közel 10 éve vagyunk METRO beszállítok, így biztosított, hogy a viszonteladók és a vendéglátás is hozzájut termékeinkhez, azokat polcaira teheti vagy feldolgozhatja fogásaihoz.

Kis családi cégként alapvető célunk, hogy talpon maradjunk a jelenlegi gazdasági körülmények között és minőségi termékeinket a fogyasztók hosszú távon elérjék.